Miért volt a Marvel’s Midnight Suns egy „kereskedelmi bukás” a Take-Two vezérigazgatója szerint?

A Take-Two vezérigazgatója, Srauss Zelnick elismeri, hogy a Firaxis által fejlesztett Marvel’s Midnight Suns című taktikai szerepjáték kereskedelmi kudarcot vallott.

 

A Marvel’s Midnight Suns kereskedelmi bukás volt a Take-Two vezérigazgatója, Strauss Zelnick szerint. A kártyaalapú, erős interaktív narratív elemeket tartalmazó taktikai szerepjátékot az XCOM és Civilization sorozatok mögött álló Firaxis Games fejlesztette. A Midnight Suns 2022 decemberében jelent meg, és a kritikusok dicsérték, de a közönség kevéssé lelkesedett érte.

A Marvel’s Midnight Suns kedvező, 83-as Metacritic pontszámot szerzett magának, de a felhasználóktól csak 5,6-ot. A játékosokat elriasztották a játék technikai problémái a megjelenéskor. Sokakat megzavartak a narratív elemek, amelyekben a játékosok a Marvel-hősök sztárcsapatát navigálták néhány meglehetősen hétköznapi interakción keresztül, amelyek egyesek szerint nem illettek azokhoz a nagyszabású történetekhez, amelyeknek a karakterek általában a média különböző részei.

A Take-Two vezérigazgatója, Srauss Zelnick a Bloomberg munkatársának, Jason Schreier-nek elmondta, hogy a Midnight Suns kereskedelmi szempontból alulteljesített, de reméli, hogy a kritikusok által dicsért Marvel-cím ugyanolyan hosszú farkát fogja élvezni a kiskereskedőknél, mint az XCOM és a Civilization. Zelnick felvetette, hogy lehetséges, hogy a Midnight Suns decemberi megjelenési időszaka is hibáztatható, mivel a játék közvetlen versenyben állt más olyan várva várt címekkel, mint a The Callisto Protocol és a High on Life. Bár a The Callisto Protocol a kritikusok és a közönség körében egyaránt csalódást keltett, és a kiadója, a Krafton számára is kereskedelmi bukásként tartják számon.

A Midnight Suns-t alig egy hónappal a megjelenés után minden platformon erősen leárazták, ami most már korai jeleként értelmezhető, hogy az eladási számok nem voltak olyan erősek, mint várták. Ahogy a Marvel Bosszúállók kiadója, a Square Enix is rájött, a Marvel márkanevet egy játékhoz csatolni nem jelent automatikusan ugyanolyan vad kereskedelmi sikert, mint a filmes és televíziós szárnyai esetében. A Guardians of the Galaxy is elmaradt az eladási várakozásoktól a kritikusok dicsérete ellenére.

A lassú eladások ellenére a Firaxis folytatja az új tartalmak és karakterek kiadását. Január 23-án jelent meg a The Good, The Bad, and The Undead, a Midnight Suns DLC csomag. A tartalomcsomag új történetküldetéseket és egy új játszható karaktert tartalmaz a rajongók által kedvelt Deadpool személyében. A Season Pass-t megvásárló játékosok ezután egy Venom-központú DLC-re számíthatnak, majd egy Morbiusra koncentráló DLC csomag következik. Az utolsó tervezett DLC csomagban Storm lesz a főszereplő. Az összes DLC csomag megjelenése valamikor 2023-ban várható.

A Marvel’s Midnight Suns már elérhető PC-re, PS5-re és Xbox Series X/S-re, de PS4, Switch és Xbox One verziók is készülnek.

Forrás: Gamerant

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu