A Ubisoft és a brit rendőrség közösen számol le az online zaklatásokkal

A francia kiadó a legsúlyosabb esetekben azonnal értesíti fogja a hatóságokat.

 

A játékok egyre nagyobbak, és így egyre több helyen és módon van lehetőség egy virtuális térben többen lenni, de a nagyobb létszám miatt statisztikailag is megakadályozhatatlan, hogytöbb, káros tényező is felbukkanjon. A BBC számolt be arról, hogy az Egyesült Királyság rendőrsége és a Ubisoft egy olyan megállapodást írt alá, miszerint az Yves Guillemot vezette kiadó termékeiben bekövetkező, a legrosszabb online zaklatási és fenyegetési ügyeket azonnal a hatóságoknak irányítanakat át.

Ez az első ilyen jellegű megállapodás, amely a Ubisoft Newcastle-i ügyfélkapcsolati központja köré épül (a kiadónak még négy ilyenje van a világon). Ezek a helyek a játékközösségek pozitív oldalával foglalkoznak, és olyan ügyfélproblémákat kezelnek, mint a pénzvisszatérítés, de a toxikus, mérgező dolgokkal is ők foglalkoznak. A megállapodás Northumbria rendőrségével jött létre. A speciális rendőrök a Ubisoft munkatársait képzik ki a negatív online viselkedésről. A francia kiadónak gyorsított eljárásra van lehetősége olyan szélsőséges esetekben, amikor úgy gondolják, hogy komoly károkozás vagy akár életveszély is fennállhat. A rendőrség ezután átveszi az ügyet, és eldönti, hogyan tovább.

Damien Glorieux, a Ubisoft ügyfélközpontjának vezető igazgatója így níilatkozott: „A történelem jó oldalán akarunk állni. Több millió játékosunk van, és több tízmillió interakciónk: hogyan tudjuk tehát kiszúrni az incidenseket? Ez ijesztő, de ugyanakkor nagyon fontos, ezért akartuk aláírni ezt a megállapodást, és megpróbáltuk helyrehozni a dolgokat.” Szerinte ez csak a llegszélsőségesebb esetekre vonatkozik, és a panaszok kevesebb mint 0,01%-a jut el csak a rendőrséghez. Az eddig megszokott büntetést kapják a legtöbben (fiók felfüggesztése, kitiltás). Andrew Holiday a szélsőséges ügyekkel foglalkozó csapatban van, és ez nem csak egy játékra vonatkozik szerinte, hanem általában véve az internetre. Ő egy olyan norvég esetet emített, ahol „olyan dolgokat mondtak és olyan viselkedést tanúsítottak, ami elérte a beavatkozási küszöbünket. Életveszély vagy súlyos sérülés fenyegetett. Northumbria rendőrségével kötött megállapodásunk azt jelentette, hogy miután jeleztük az esetet, bár nem brit állampolgárról volt szó, a norvég hatóságokat is be tudták vonni. Ez sokkal gyorsabb, hatékonyabb és biztonságosabb volt, mintha magánemberként próbáltuk volna megtenni.”

Deborah Alderson nyomozó főfelügyelő hozzátette: „A rendőri munka folyamatosan változik, az igények fejlődnek, és mindig más és más kihívásokkal kell szembenéznünk. A mi feladatunk az, hogy ezzel együtt fejlődjünk.” Szeretné, ha ezt a megállapodást más kiadók és rendőri erők is megejtenék.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu