Asztali RPG készül a The Walking Dead-ből – méghozzá nem is akárkik csinálják! [VIDEO]

MOZI HÍREK – Az Alien és a Blade Runner RPG-alkotók The Walking Dead-játékának kampánya jövő hónapban indul a Kickstarteren.

 

 

Ezek a bóklászó hullák nem hajlandóak békében nyugodni. Hamarosan a walkerek papíron is feltűnnek majd, a Free League és a The Walking Dead Universe RPG jóvoltából. A Kickstarter (lásd lent) nemsokára, március 14-én indul. Habár a kész játék csak idén ősszel jelenik meg, az alapszabálykönyv a crowdfunding-akcióval párhuzamosan lesz elérhető.

A svéd Free League kiadó és fejlesztő elég termékeny, és az utóbbi időben olyan neves licencek minőségi adaptációinak szinonimájává vált, mint az Alien, a Blade Runner és a Tales from the Loop.

Már nincs annyi időm a TTRPG-kre, mint régen, de még ha nem is érek rá játszani, néha csak bámulom a könyveket, amelyek mind pazar, sűrű kötetek. A tervezőcsapat pedigréje azt sugallja, hogy a The Walking Dead Universe RPG is olyan játék lesz, amire érdemes odafigyelni. A csapatban az Alien, a Blade Runner és a Tales from the Loop adaptációk, valamint a kiváló Symbaroum, Vaesen és Twilight: 2000 játékok tervezői, írói és művészei is részt vesznek.

Természetesen egy túlélő-RPG-s tombolásról van szó. A Free League nagy téteket és stresszes kalandokat ígér, ahol a játékosoknak „nem csak a fizikai képességeiket kell csiszolniuk, hanem mélyen fel kell fedezniük, hogy mi teszi őket”. Nem létezhet zombi apokalipszis érzelmi és mentális gyötrődés nélkül.

A Free League Year Zero motorjának spin-offja fogja táplálni a dolgot, bár úgy tűnik, hogy a jövő hónapig kell várnunk, hogy megtudjuk, pontosan hogyan is adaptálták azt az új környezethez.

Az AMC eredeti The Walking Dead tévésorozata a műfaj egyik legnagyobb sikerszériája. Ami a játékokat illeti, a Telltale adaptációit is nagyra értékelik. Ilyen előzmények után egy TTRPG még mindig elég csábító kilátás. Alig várom, hogy szörnyű döntéseket hozzak, amelyek kétségtelenül felbosszantják majd a társaimat.

Forrás: Kickstarter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu