Blood Bowl 3: annyi gond van a játékkal, hogy a fejlesztők kénytelenek magyarázkodni!

Sötét fellegek gyülekeznek a Blood Bowl 3 körül. A fejlesztők bocsánatot kértek a feldúlt rajongóktól a frissen megjelent játékot sújtó problémák halmaza miatt.

 

 

Úgy tűnik, bajban van a Blood Bowl 3. A rajongók tömegesen adnak hangot csalódottságuknak. Ezért a fejlesztők bocsánatkérést adtak ki a Steamen mindazért, ami a játék megjelenése előtt és óta elromlott. A játék megjelenését nagy várakozás előzte meg, de az izgalom dühbe csapott át, amikor egyik probléma a másik után jelent meg.

A bajok már a megjelenés előtt elkezdődtek, amikor a Cyanide Studio bejelentette, hogy a Blood Bowl 3 tartalmazni fog egy bérletet, amit Blood Passnak neveztek el.

Nem maga az 50 fokozatú battle pass volt a felháborodás forrása, hanem az a tény, hogy lesz benne ingyenes és fizetős fokozat is. A rajongók hevesen kritizálták a fejlesztőt, amiért a játékba belevitte a monetizációt. Azonban egyértelműen süket fülekre találtak, hiszen a battle pass rendszer maradt. A helyzetet tovább rontotta, hogy már a játék korai hozzáférési időszakában is voltak szerverkapcsolati problémák. Ez további frusztrációt okozott a Blood Bowl 3-mal kapcsolatban. Ám a játék megjelenés utáni állapota még többeket háborított fel.

A közösségi frissítés a Steamen mindössze egy nappal a megjelenés után érkezett, amikor elkezdtek ömleni a negatív kritikák. A Blood Bowl 3-nak a cikk írásakor 945 értékelése van, és ezek 72%-a negatív, ami a „többnyire negatív” kategóriába taszítja a játékot. A Cyanide Studio felsorolta az összes problémát, amit a rajongók találtak a játékkal kapcsolatban, és külön-külön pontokba szedve foglalkozott velük. Úgy tűnik, hogy a szerver-kapcsolati gondokat sikerül javítani. Amikor azonban a Blood Pass kérdésére került sor, a fejlesztők kifejezték támogatásukat a rendszer iránt.

Talán még nagyobb probléma, hogy egy Steam-hiba miatt néhány játékos, aki a Blood Bowl 3 standard verzióját vásárolta meg, megkapta a Brutal Editiont, amely egy listányi extra tárgyat tartalmaz.

A probléma orvoslása érdekében a Cyanide Studio közölte, hogy nem fogják eltávolítani az extra 1000 Warpstone-t, amit ezek a rajongók kaptak, de az extra testreszabási lehetőségeket elveszik. A másik oldalon a Brutal Editiont megvásárló játékosok további 1000 Warpstone-t kapnak, hogy megőrizzék előnyüket, az Early Unlock játékosok pedig 250 Warpstone-t kapnak jutalmul ezen felül. Néhány rajongó azonban, aki a standard kiadást vásárolta, arról számolt be, hogy a Warpstones-okat így is elvették tőlük.

Ez az eseménysorozat a Blood Bowl 3 nagyon durva kezdéséhez vezetett, és sok rajongó követelte a pénzvisszatérítést. Hogy a Cyanide Studio képes lesz-e ebből talpra állni, az még nem világos. Kár lenne a Werewolf fejlesztőiért.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu