The Thaumaturge: a The Witcher remake fejlesztőinek másik projektje [VIDEO]

A korábban Project Vitriol néven futó, Unreal Engine 5-öt használó játék körökre osztott csatákat kínál Varsóban a XX. század elejéről.

 

A Fool’s Theory dolgozik a játékon (amit majd a 11 bit Studios fog kiadni). Ezt a csapatot a The Witcher 2 és 3 senior küldetéstervezője, Jakub Rokosz vezeti, és talán nem véletlen, hogy jó a kapcsolatuk, mert a CD Projekt RED teljes kreatív felügyeletével a The Witcher első részének remake-jét is készíti a stúdió. A The Thaumaturge-ben mindenkinek megvannak a maga démonai. Ez egy izometrikus, történetben gazdag RPG lesz, és egyedi módon alkalmazza a körökre osztott harcokat, a karakterfejlődési funkciókat és a nyomozási mechanikát. Morálisan kétértelmű döntésekkel szembesít egy olyan világban, amely tele van titokzatos erőkkel és furcsa éteri lényekkel, a Salutorokkal.

Varsó, 1905. A nép az orosz cárság igája alatt él. Lakói különböző származású, nézetű és hitű, gyakran ellentétes érdekeket valló, sokszínű csoportot alkotnak: Orosz katonák, zsidó kereskedők, lengyel városlakók… A körülmények ellenére a város nyüzsgő metropolisz, ahol az ember részt vehet egy lélegzetelállító partin az előkelő társasággal, később pedig kirabolhatják a Praga negyed egyik sötét sikátorában. Egyfelől a nagy remények és álmok, másfelől a sötét vágyak városa. Ebben a világban egy olyan erő, amelyet nem lehet figyelmen kívül hagyni, a Thaumaturge-ok. A Salutoroknak nevezett szellemszerű lények megszelídítésében jártas egyének, akiket más emberek vérmérsékletének és affinitásának manipulálására, sőt végső soron a harcban is használnak. Az ördög a részletekben rejlik – csak a Thaumaturge-ok vannak teljesen tisztában a Salutorok természetével, és csak ők képesek érzékelni őket valódi lényegükben. A mások befolyásolására való képességük jelentősen és bizonyíthatóan növeli a környező világ megváltoztatására való képességüket. A Thaumaturgia olyan hatalom, amelyet óvatosan kell használni.

Egy teljes értékű RPG, lehetővé teszi, hogy változtassunk döntéseinken, és meg kell birkóznunk az utóhatásokkal. A Thaumaturge saját verziójának megalkotása lehetővé teszi, hogy különböző módon közelítsük meg a helyzeteket. Győzzük le ellenségeinket az emberi támadások és képességek, valamint a Salutorok által adott pszichikai csapások segítségével. Befolyásolhatjuk és manipulálhatjuk más karakterek vérmérsékletét, hogy a kedvünk szerint alakítsuk akaratukat. Használjuk a képességeiket, hogy előnyre tegyünk szert a világ felfedezése közben, illetve amikor térdre kényszerítjük ellenfelünket. Fedezzük fel a XX. század eleji Varsó szokatlan, alaposan kutatott történelmi korszakát, ahol a bűnözés és a luxus gyakran egyazon érem két oldala. Találkozzunk történelmi személyiségekkel, és ismerjük meg szerepüket a történetben, amelyet az Unreal Engine 5-ben hoztak létre részletes és gyönyörűen kidolgozott világot nyújtva.

A The Thaumaturge jelenleg PC-re (Steam, GOG, Epic Games Store) készül, megjelenési dátuma nem ismert.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu