Jön a Counter-Strike: Source 2?

A Valve valamire készülhet a Counter-Strike körül, és ennek hamarosan valamilyen bétája is lehet.

 

Néhány napja Gabefollower, egy ismert Valve-szivárogtató a legújabb Nvidia driverekben két új exe fájlra bukkant. Ezek neve csgos2.exe és cs2.exe. Ezekből arra tippelnénk, hogy a köznyelvben CS:GO-ként nevezett Counter-Strike: Global Offensive 2 és a Counter-Strike 2 készülhet. Ez pedig nem lehet véletlen: az Nvidia nem fog a videókártyái illesztőprogramjaiba dugni olyan utalásokat, akik kitalációk. A Valve tehát valamin törheti a fejét a hátunk mögött.

Csatlakozott mellé Richard Lewis, egy eSport-zsurnaliszta, aki a bajnokságok szervezésében is jártas: szerinte több forrása is felkereste őt, hogy elmondja neki, hogy a Valve a Source 2-es engine-re átülteti a Counter-Strike-ot. Hozzátette, hogy valamilyen béta is lesz az új játékból, és ez annyira nincsen messze, hogy már március folyamán sort keríthet erre Gabe Newell cége. Akkor ezt eléggé titokban tudta tartani a Valve, ami régebben például a Half-Life 2 kiszivárgsa miatt égett rendesen:

„Névtelenségük megőrzése mellett a játék fejlesztését ismerő forrásaink elmondták, hogy valóban készül a Counter-Strike új verziója, amelyen már egy ideje dolgoznak. Az új verzió szinte biztosan Counter-Strike 2 névrn fog megjelenni, és a béta megjelenési dátuma márciusban lesz, legkésőbb április elsején. A játék konkrét részletei között szerepelt, hogy természetesen a Source 2 motoron fog futni, ami várhatóan javítja majd a játék optimalizálását és grafikai részletességét. Ez valószínűleg a teljesítmény rovására megy majd a low-end PC-kkel rendelkező játékosok számára, bár a Valve történelmileg mindig is azt a filozófiát képviselte, hogy a hétköznapi játékgépekkel rendelkezők számára is lehetővé teszi, hogy játsszanak a játékaikkal,” írta Lewis.

Még nem tiszta, hogy valóban Counter-Strike 2 lesz-e ebből, esetleg a Counter-Strike: Global Offensive kap egy frissítést, amivel az új engine-re ugrik a játék. Hivatalos megerősítés még nincsen, de az fix, hogy a 2012-ben megjelent CS-GO népszerű, és a 2015-ben bejelentett Source 2 engine (amit a DotA 2 használt először) vérfrissítést adhat neki.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu