Talán utolsó megjelenési dátumát kapta a The Lord of the Rings: Gollum [VIDEO]

De ha a Daedalic Entertainment és a Nacon megint eltolja a megjelenést (ezt néhányszor már megtették…), akkor valamit hozzá lehet vágni a falhoz…

 

Kissé kacinfántos a játék helyzete, ugyanis tény, hogy A gyűrűk ura licenszből készíti a német Daedalic a játékát, de a fejlesztés során a stúdió tulajdonosa módosult, mivel a Bastei Lübbe helyét átvette a játékiparban sokkal prominensebb francia kiadó, a korábban Bigben Entertainment néven futó Nacon. Viszont a licensz mögött a Middle-earth Enterprises áll, mivel ők kezelik A hobbit mellett A gyűrűk ura IP-t is, amit viszont tavaly augusztusban felvásárolt az Embracer Group. (Ha így folytatják, lassan megveszik a Nacont is; nem lenne nagy meglepetés…)

A The Lord of the Rings: Gollumból egy technikai prezentáció is napvilágot látott, és ebből ki lehet jelenteni, hogy a játék echte olyasmi, amit egy licencelt játékban láthattunk. Két évtizede. Olyan a hatás, mintha ez a játék egy szebb grafikával felvértezve a 2000-es évek közepén készült volna. Lehet, hogy a fejlesztők kedvelik Tolkien hagyatékát, de a játékmenet olyan sablonos és semmilyen, hogy ezen megint csak egy halasztás tudna segíteni, de mivel annyiszor megtörtént már, lehet, hogy itt egyszerűen nem volt meg a kreativitás, amit el lehetne várni. Lehet, hogy a rajongóknak ez is megteszi, de a Middle-Earth: Shadow of Mordor nagyon jó volt, aztán a Shadow of War sem volt gyenge, de azokhoz képest Gollam/Szmégaol története kissé elmaradottnak hat.

A The Lord of the Rings: Gollum május 25-én fog megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Steam, Epic Games Store), PlayStation 4-re, illetve Xbox One-ra. Lesz Nintendo Switch port is, ám erre csak később számítsunk. Úgy tűnik, hogy a koncepciót (amit már visszafogott a tény, hogy cross-gen játékként a lassan tíz éves PS4/X1 párosra is fejlesztenek) még kicsit faragni kell, hogy a nagy N hybrid platformján is megfelelően tudjon futni.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu