Sherlock Holmes: The Awakened Remake: főszerepben a dinamikus duó [VIDEO]

A Frogwares ügyesen kapcsolja az előző Sherlock Holmes játékát egy régebben megjelent címéhez, amit felújított.

 

Az ukrán Froigwares eredetileg egy nagyobb projekttel foglalkozott volna (erről régebben írtunk), ám az oroszok által indított háború miatt nekik is át kellett tervezniük a számításaikat, hogy talpon tudjanak maradni. Ezért döntöttek úgy, hogy a másfél évtizede megjelent Sherlock Holmes: The Awakened-et újítják fel. Ebből a csapat most egy új videót közölt, és főszerepben természetesen Sherlockot és hű kollégáját találhatjuk.

„Az egyik legnagyobb változtatás, amit narratív szempontból ebben a remake-ben eszközöltünk, az a fiatal Holmes és Watson kapcsolatának alakulása. Ez a mi kreatív elképzelésünk arról, hogy milyen borzalmakkal találkozhattak volna az első nagy ügyük során, ami aztán megszilárdította híres köteléküket. Így itt sokkal nagyobb hangsúlyt fektettünk Watsonra, mint korábban. Az eredeti játékhoz képest teljesen egyedi történetet kap, a játék egyes részeiben játszható lesz, és az új befejezésre is nagy hatással lesz… legalább annyira, mint Sherlock.

Mivel Sherlock az Eldritch istenekkel, szörnyekkel, szektákkal és a puszta létezésének megkérdőjelezésével foglalkozik, Watson gyakran horgonyként működik, hogy Sherlock ne sodródjon túlságosan az őrületbe. De nem lehetett csak úgy érezni, hogy Watson pusztán egy egydimenziós védőháló, saját karakter vagy hibák nélkül. Így a történet új változata legalább annyira szól róluk, mint két emberről, mint inkább a felfoghatatlan lovecrafti szörnyűségekről,” nyilatkozta Antonina Melnyikova, a Sherlock Holmes: The Awakened remake vezető narratív tervezője.

A Sherlock Holmes: The Awakened remake a Sherlock Holmes: Chapter One eredettörténetének természetes folytatása lesz, ám azzal szemben ez a rész nem fog nagyobb nyílt világú területekkel rendelkezni (a la The Sinking City), mert a háborús helyzet miatt az ukrán stúdiónak egyszerűen nem volt erre kapacitása, így bevallottan egy kisebb projektről van szó.

A Sherlock Holmes: The Awakened Remake április 11-én jelenik meg PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re, PlayStation 4-re, Xbox One-ra, illetve Nintendo Switch-re.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu