Final Fantasy XVI: nem hiszed el, milyen korábbi címre utalgat majd a játék!

A hamarosan megjelenő Final Fantasy XVI egy igencsak homályos utalással érkezik egy meglehetősen ismeretlen játékból, amit a rendezője, Hiroshi Takai készített.

 

 

A készülő Final Fantasy XVI-ban van egy olyan utalás, amit a franchise legtöbb rajongója nem ismer majd fel egykönnyen. Clive hűséges barátja, Torgal a játékban, egy farkaskutya, aki mindenhova követi őt, valójában egy korábbi játék egyik főszereplőjéről kapta a nevét, amelyet Hiroshi Takai rendezett.

Elődjével ellentétben, amely a barátokkal való nyílt világban való lovaglás örömeire összpontosított, a Final Fantasy XVI sötétebb, a bosszúra összpontosító történetet fog tartalmazni, és a hírek szerint csak vágóképekből 11 órányi lesz benne.

Clive bosszúját követve a játékosok a franchise egyik legérettebb történetét kapják majd. Ám ez nem jelenti azt, hogy a menő utalások és húsvéti tojások teljesen feledésbe merülnek. Vagy, hogy a történet során nem lesz idő az örömre.

Az új Final Fantasy játék például egy furcsa utalással érkezik a The Last Remnant című játékra, amelyet Hiroshi Takai rendezett. Clive kutyája, Torgal ugyanis az említett játék egyik főszereplőjéről kapta a nevét. Az illető ironikus módon a sovaniak, a macskaemberek fajából származik. Habár Torgalt nem irányítja közvetlenül a játékos, a csaták során parancsokat kaphat. Hűséges barátként szolgál, aki segít Clive-nak az akciók során.

Az utalást azonban nem sok rajongó ismeri majd fel. A The Last Remnant nem volt nagy siker, amikor 2008-ban megjelent Xbox 360-ra, majd a következő évben PC-re. Mindkét verzióban volt néhány hiba, és játékmenetbeli probléma. Nagyon hiányzott a Final Fantasy márkanév, ami miatt a játék a legtöbb ember számára nagyrészt feledésbe merült. Leszámítva talán azokat, akik annak idején játszottak vele.

A The Last Remnant azonban 2019-ben remasterelve jelent meg a Nintendo Switch számára, így a modern játékosok először tapasztalhatják meg a játékot, javított grafikával és jobb általános élménnyel.

A játék során Clive Torgallal együtt fedezheti majd fel a világot, harcolva az ellenséggel, miközben a cselekményt előreviszi. A játék azonban nem lesz nyílt világú, mint a Final Fantasy XV, és meglehetősen lineáris élményt nyújt majd mellékküldetésekkel megszórva.

Forrás: GamesRadar

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu