Nagyobb frame rate-en kevésbé kihívás a Resident Evil 4 Remake? [VIDEO]

Úgy tűnik, hogy az RE Engine-en futó játék könnyebb lehet, ha nagyobb frame rate-en fut.

 

A Resident Evil 4 eredeti, 2005-ben megjelent változata sem volt egyszerű, és itt nem kizárólag a QTE-kre gondolunk, amik néhol teljesen váratlanul eshetnek a nyakunkba. A remake ezt tovább tudta gondolni, és így alapból nehezebb falat tud lenni, és akkor még ott van a Hardcore és a Professional nehézségi szint is. Ám PC-n a nagyobb frame rate segítségével (igaz, ehhez kelleni fog egy erősebb konfig, ugyanis a Resident Evil 4 Remake-ben található Denuvo mellett a Capcom DRM-je is feleslegesen terheli a rendszert) lehet trükközni, feltehetőleg egy, a játék fizikájához köthető bug miatt.

A Redditen bukkant fel, hogy a lőfegyverek tüzelési sebessége a frame rate-hez kötődik. Ha másodpercenként több képkockát kapunk, gyorsabban kiürül a tár, mintha diavetítéssel futna a Resident Evil 4 2023-as változata. Több fegyver is kell próbálva, így nem egyszeri, kivételes esetről van szó. Például az LE-5 SMG tárát 30 FPS-en kb. 3 másodperc alatt kiürítjük, de ha 120 FPS-en fut, akkor kb. 2 másodperc is elég. A WCCFTech a TMP-vel próbálta ezt meg, és ott is érzékelhető volt az az eltérés, ami nehezebb szinteken életmentő különbség lehet.

Furcsa, hogy egy másik RE Engine-es játék, a Monster Hunter: Rise esetében a nagyobb frame rate nehezebbé tett mindent (ugyanis a szörnyek támadásai jobban lekövették a játékost a nagyobb FPS-nek köszönhetően), miközben Leon S. Kennedy elnöklány-mentő küldetése pedig könnyebb így. És van még egy bug, amit érdemes kiemelnünk. Egy speedrunner felfedezte, hogy egy mesterlövész-puskával lehetséges átglitchelni magunkat egy olyan ajtón, ami a másik oldalról be van zárva. Ezt viszont a Capcom tuti, hogy hamarosan ki fogja javítani, mert így elég komoly részeket át lehet ugrani a játékban.

Április 7-én érkezik a Resident Evil 4 Remake-hez a Mercenaries mód, erről nemrég bővebben írtunk.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu