Star Wars: rendkívül megosztó bejelentést tettek a franchise jövőjét illetően!

MOZI HÍREK – Daisy Ridley visszatér Rey-ként egy készülő Star Wars-filmben, hogy újjáépítse a Jedi Rendet.

 

 

Daisy Ridley szerepe a Star Wars-univerzumban nem ért véget. A Disney bejelentette, hogy Az ébredő Erő színésznője Rey „Skywalkerként” (ne hagyjátok becsapni magatokat: Rey Palpatine-ként…) tér vissza a legújabb trilógia folytatásában, ahol a karakter a Jedi Rendet próbálja újra visszahozni.

A pénteken Londonban, a Star Wars Celebration 2023 rendezvényen bejelentett három új film egyikét Sharmeen Obaid-Chinoy rendezi majd, a forgatókönyvet Steven Knight írja.

Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke igazából csak annyit mondott róla, hogy Rey friss, az Erőre érzékeny újoncokat keres majd egy új Jedi Akadémia megalakításához. Biztos vagyok benne, hogy ezúttal sem lesz semmi baj.

Rey karaktere igencsak megosztotta a Star Wars-fandomot a viharos VII-IX. epizódokat magában foglaló trilógia során. A közhiedelemmel, illetve a Disney rajongó-gyalázó megjegyzéseivel ellentétben nem azért, mert nő volt. A problémát sokkal inkább az jelentette, hogy egy tehetséges színésznő számára sikerült egy tökéletesen üres, érdektelen „Mary Sue”-karaktert kreálni.

Nemrégiben A Skywalker kora azt a bizarr döntést hozta, hogy újraírja a származását, és a háttértörténetét. A figurát „egy senkiből” Palpatine császár furcsa gyermekklónjává változtatta. Felülmúlva ezzel az eredeti alkotó, George Lucas saját ostromlott előzményfilmjeinek néhány legrosszabb történeti döntését. Rey karaktere a rajongói fantázia szüntelen forrása is volt, az Adam Driver által alakított Kylo Ren-nel való feszült románca pedig milliónyi Tumblr-vitát váltott ki, amelyeket ma egyszerűen csak „Reylo” háborúként ismerünk.

A most bejelentett folytatás is felvet néhány új kérdést azzal kapcsolatban, hogy a Disney hogyan fogja keretbe foglalni ezt az Új Jedi Rend időszakot a Star Wars idővonalán.

Rian Johnson rendező és író Az utolsó Jedik című filmje sokat tett azért, hogy megpróbálja lebontani a Skywalker családi drámát körülvevő meglévő misztikumot és elcsépelt trópusokat. Azonban J.J. Abrams IX. epizódja megpróbálta újra összefogni őket. Az, hogy Rey Luke-hoz hasonlóan új Jedi Akadémiát alapít, minden bizonnyal a szokásos üzletnek és az ismétlődő ciklus egy újabb puha rebootjának tűnik. De talán mégsem.

A Lucasfilm egy csomó más új SW-tartalmat is bejelentett. Köztük két további kiegészítő filmet, amelyek mindegyike a fikció idővonalának különböző részein fog játszódni. Egyelőre azonban egyiknek sincs címe vagy megjelenési dátuma.

Forrás: Rolling Stone

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu