A Nintendo már a Discordon is utol akarja érni a szivárogtatóit!

Kissé ijesztő, amit a nagy N művel, ha bárminemű szivárogtatás történik a játékai (esetleg hardverei) kapcsán.

 

Ne tagadjuk, hogy a játékipar alapvető eleme az, ha a készülő játékok és konzolok ilyen-olyan formában kiszivárognak, mert így is beszél róluk az internet. Csakhogy a szivárgás kockázatos: ha tesszük azt, a YouTube-ra feltölt valaki egy olyan videót, amin nyíltan ott vannak a felhasználót azonosító, ide-oda mozgó vízjegyek (a Diablo IV esetében ez már megtörtént), akkor akár jogi lépéseket is tehet a fejlesztő és/vagy kiadó, de minimum szerzői jogi követeléssel eltávolíttatja a kérdéses felvételt, ami aztán megsokszorozódva az interneten marad az erőfeszítéseik ellenére is.

A Nintendóval nem nagyon lehet ujjat húzni (megvan arra az esély, hogy ők panaszkodtak a Microsoftnál, hogy az Xbox Series konzolokon csak a fejlesztői/developer módban lehessen csak emulálni…), ugyanis amit a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom kapcsán levágott a japán cég, már ijesztő szinteket ölt. Néhány szerencsés illető februárban megszerezte a játék művészeti könyvét, amiről az Eurogamer is beszámolt. Ők is csak a Redditre linkeltek, ahol így a karakterek, ellenfelek, ellenféltípusok, illetve a helyszínek is láthatóak voltak… amíg a nagy N nem töröltetett mindent.

A TorrentFreak arról írt, hogy a Nintendo a Discordot arra kérte, távolítsa el a Tears of the Kingdom Official Discord Server nevű szervert. A Discord cselekedett, és nyolc, azaz 8 percem belül törölte is az egészet. Ám ezzel nem elégedett meg a japán cég, ugyanis a Discordot még arra is megkérte, hogy a szerveren a PDF Pirate ranggal rendelkező felhasználókról biztosítson információkat. A Discord bár figyelmeztette a szervert az ügyről, még mindig azt javasolta a Nintendónak, hogy a védjegyük megsértése miatt nyújtson be egy panaszt. Ezt Kaliforniában meg is tette április 7-én.

Azt kéri a nagy N a Nintendótól, hogy a Julien#2743 Discord-felhasználó személyazonosságát felfedje. Név, cím, email cím, telefonszám. A TorrentFreak szerint ő a szivárogtató, és ő futtatta a kérdéses Discord-szervert. Ebből per lesz. Minimum egy hatalmas bírság.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu