Már a Mafia 5-re is készül a Take-Two és a Hangar 13?

Még a Mafia 4 sem jutott el a boltok polcaira, de már az azt követő felvonás munkálatai is elkezdődtek? Mintha előre inna a medve bőrére a Take-Two…

 

A LinkedInen bukkant fel a Hangar 13 álláshirdetése. Ebből lefordítjuk a releváns részt: „A Hangar 13 egyik legfontosabb franchise-ának fejlesztésére keresünk egy magasan képzett felelős producert. Ez a pozíció létfontosságú szerepet játszik majd egy jelentős új cím sikeres megvalósításában, beleértve a megjelenés utáni tartalmakat és a jövőbeli franchise-tervezést is. Együttműködik majd a projekt vezetőivel, a menedzsmenttel és külső partnereinkkel, hogy biztosítsa a projekt sikeres befejezését. Ebben a pozícióban közvetlenül a Hangar 13 elnökének fog jelenteni.” Min dolgozott eddig a Hangar 13? A Mafia III-on, és most készül a kövtkező rész is, de az már biztosan előrehaladottabb állapotban van, így kizárt, hogy ahhoz MOST keresnének felelős producert.

De nézzük a sikeres jelentkező teendőit: „Vezesd a Hangar 13 be nem jelentett játékának fejlesztését: a belsős és külsős csapatok irányítása több helyszínen a fejlesztési ütemtervek betartása és a projekt minőségi, időbeli és költségvetési elvárásoknak megfelelő megvalósítása érdekében. Segíts a játék monetizációs stratégiáinak és metajáték-funkcióinak meghatározásában, pontosításában és fejlesztésének irányításában. Működj szorosan együtt a producerekkel a termék költségvetésének és ütemezésének kidolgozásában az egész csapaton belül. A fejlesztés vezetőivel kollaborálj, hogy a Hangar 13 alapvető fejlesztési folyamatai következetesen be legyenek tartva.

Mentoráld a producereket a csapat minden szintjén, élénk kíváncsisággal figyelve a növekedésüket és karrierjük fejlődését. Biztosítsd, hogy a csapat számára koherens célok legyenek eredménytől eredményig kitűzve. Ezeket meg kell érteniük és be kell tartaniuk. Szükség szerint koordináld és segítsd a marketing, az értékesítés, a fókusztesztelés, a kiszervezés és más külső felek munkáját. Tartsd a kapcsolatot más részlegekkel, hogy biztosítsd az érintett felek tájékoztatását a tervekről, funkciókról és határidőkről, javítva a keresztfunkcionális folyamatokat. Ápold és tartsd fenn a különböző helyszíneken a globálisan megosztott csapatszellemet. Példamutatóan vezesd a sokszínű, befogadó csapatot. Légy részese egy pozitív, megoldásközpontú környezetnek, aktívan azonosítva és prioritásként kezelve a felmerülő problémákat.”

És az elvárások: „Több mint 8 éves tapasztalat a játékiparban a konzoljátékok fejlesztésében a koncepciótól a megjelenésig. 4+ év tapasztalat vezető szintű producerként vagy annál magasabb szinten (AAA játékok fejlesztése). Az iparági szabványos projektmenedzsment-módszerek, valamint az egyes módszerek értékének és helyének tapasztalt ismerete. Tapasztalat egy belső, multidiszciplináris fejlesztőcsapat vagy egy olyan fejlesztési terület vezetésében, amely több területtel is kölcsönhatásban van. Tapasztalat a nem egyértelmű ötletek hasznos elemmé alakításában Tapasztalat a projektkockázatok azonosításában és kezelésében, legyen szó akár játékkal kapcsolatos, akár üzleti (működés/kiadás/jog stb.) kockázatokról. Jelentős ismeretek a játékfejlesztési menetrendekről. Erős elemzői, technikai és projektmenedzsment-képesség. Kiváló interperszonális készségek, a vezetői és diplomáciai képességek ötvözése (csapatmunkára orientált, pozitív viselkedés és szemléletmód) Szenvedély és szeretet a játékok iránt!”

Lehet, hogy köze sem lesz a Mafiához, de ez az állás már a projekt elején is be kell, hogy töltődjön. Májusban írta még Jason Schreier, hogy Nick Baynes, a Hangar 13 elnöke „a Nero-nak akar egy előzménysztorit elfogadtatni, miközben az még fejlesztés alatt áll”. A Nero a Mafia 4 (vagy akármi is lesz a neve…) kódneve. A cél az lenne, hogy együtt tudjon maradni a csapat a Mafia 4 kiadásakor, hogy rögtön neki tudjanak ülni a következő résznek. Állítólag a XIX. század végén, esetleg a XX. elején, Szicíliában játszódik majd a Mafia 4, és Don Salieri családjával foglalkozik majd.

Állítólag 2024-2025 környékén jöhet a játék. De ez még nem hivatalos…

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu