Resident Evil 4 remake: Ada Wong színésznője frappáns üzenettel vágott vissza a kritikusoknak!

Lily Gao visszatért az Instagramra, hogy megköszönje a munkalehetőséget, amit kapott, és emlékeztessen minket arra, hogy az általa alakított Ada Wong több mint egy sztereotípia.

 

 

A Resident Evil 4 remake megjelenését igazán pozitív kritikák kísérték. Nem kevés felhasználó azonban panaszkodott Lily Gao, Ada Wong szinkronszínésznőjének teljesítményére. Ő a közösségi oldalakon kapott zaklatások miatt az Instagram-fiókja szinte összes bejegyzését törölni kezdte. Most a színésznő visszatért egy üzenettel, amelyben elgondolkodik az elmúlt hetekben átélt helyzetén.

Gao végül úgy döntött, hogy Instagram-fiókját használja hangszóróként a nyilatkozatához.

Tekintettel ugyanis arra, hogy a játékosok részéről érkező kritikák az ő alakítását és a Resident Evil 4 remake-ben a karakteren végrehajtott változtatásokat célozták, a színésznő emlékeztet minket arra, hogy Ada Wong „nem egy sztereotípia”.

„Az első ázsiai színésznőnek lenni, aki Adát alakítja a Resident Evil videójátékokban, megtiszteltetés, és mindig hálás leszek a producerünknek és a rendezőnknek, amiért meghozták a döntést a hiteles ábrázolásról. Sajnálatos, hogy a játék megjelenésével együtt jött a ‘nem tartozom ide’ ismerős érzése is. Bár a kritika várható volt, nem ez az első eset, hogy egy színes bőrű színész rasszista és szexista zaklatással szembesül, pusztán a részvétel miatt.

A nem hiteles szereposztás állandósítja azt az egészségtelen képet, amely dehumanizálja azt a közösséget, amelyet tükrözni próbálnak. Itt az ideje, hogy ne csak a szexualizált, erotizált és titokzatos ázsiai nőkből kovácsoljunk tőkét, hanem adjunk teret az ázsiai nők minden típusának. Az én Adám egy túlélő. Kedves, tisztességes, okos és vicces. Kiszámíthatatlan, rugalmas és egyáltalán nem sztereotípia.”

Szerencsére Lily Gao sok dicséretet is kapott a Capcom címében játszott szerepéért, ami egy kiváló alkotást tesz teljessé. A játék – ahogyan azt a Resident Evil 4 remake kritikánkban is elmondtuk – úgy tud tisztelegni az eredeti előtt, hogy közben modern húzásokkal egészíti ki azt. Szintén fontos megjegyezni, hogy a játék már megkapta az ingyenes frissítést a Mercenaries móddal. Így még több okod van visszatérni a Leon S. Kennedy főszereplésével készült kalandhoz.

Forrás: TheGamer

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu