Az eddig vártnál kicsivel később érkezik az Amnesia: The Bunker!

Szerencsénkre tényleg nem olyan hatalmas halasztásról van szó, így a Frictional Gameset nem kell vasvillával űzni a döntésük miatt.

 

A stúdió eddig úgy tervezte, hogy május 16-án fogja a túlélő horror műfajú játékát kiadni, de a Twitteren olvasható közleményük szerint ennél néhány nappal később várjuk csak a megjelenését: „Sziasztok! Az Amnesia: The Bunker megjelenését egy héttel elhalasztjuk, és helyette május 23-án fog megjelenni. Így egy kicsit több időnk lesz csiszolni a játékot, és megbizonyosodni arról, hogy minden tökéletes lesz a megjelenés előtt. Nagyra értékeljük a türelmeteket, és reméljük, hogy már alig várjátok, hogy játszhassatok az Amnesia: The Bunkerrel. Megéri majd várni!”

Szóval nem kell megijedni, egy héttel később jön csak, ami tényleg nem olyan nagy baj. Decemberben így írtunk róla, amikor bejelentette a Frictional Games: „Az Amnesia: The Bunker egyben sarkalatos pontja a kedvelt horror-sorozatnak. A játékosok először kapnak nagyfokú szabadságot a játékmenet befolyásolására, megválaszthatják játékstílusukat, miközben tetszés szerint fedezik fel ezt a félig nyitott világot. Alig vannak előre megírt események, és az állandó feszültséget a mindig jelenlévő fenyegetés hozza magával, így a játékoson múlik, hogy milyen finoman közelíti meg a túlélést. A korábbi Amnesia-játékokkal ellentétben az Amnesia: The Bunker egy újfajta horror-túlélőkalandot kínál majd, amely az emergens játékmenetet és a sandbox elemeket is beépíti a játékba. A játékosok teljes mértékben maguk irányítják majd a pillanatnyi döntéseiket. Egy revolverpisztollyal és egy zajos dinamós zseblámpával felfegyverkezve a játékosok egy amnéziától gyötört és egy túlvilági lény által üldözött francia katona bőrébe bújva járják majd be egy rosszul megvilágított első világháborús bunkert.

Az Amnesia: The Bunker próbára teszi a játékosok okosságát, bátorságát és azt a képességét, hogy nyomás alatt is higgadtak maradjanak és gyors problémamegoldó döntéseket hozzanak. Minden feladatra, rejtvényre és a játék akadályainak megközelítésére többféle megoldás is elérhető lesz. Amikor már mindenki halott, az élelmiszeradagok fogytán vannak, és már csak egy golyó maradt a tárban, rajtunk múlik, hogy szembenézzünk a Bunker nyomasztó rémségeivel és élve kijussunk onnan.

A félig nyitott világban az Amnesia: The Bunker felfedezésre és kísérletezésre ösztönzi a játékost, aki az eszét és a rendelkezésére álló eszközöket használja fel a fenyegető borzalmak legyőzésére. A játékosok stresszes hatalmat éreznek majd a kezükben. Minden döntés megváltoztatja a játék kimenetelét, ahogyan az a meghozott döntések következményeként reagál. A játékmenetnek ez az új csavarja új mélységeket és állandó feszültséget ad a játékhoz, arra kényszerítve a játékosokat, hogy minden egyes végigjátszás során új stratégiai utakat alakítsanak ki.

A tárgyak, fenyegetések és erőforrások minden játékmenet során változnak, ugyanis nincsen scriptelve. A világgal való interakció teljesen új szintjre emelkedik a rejtvényfejtés és az eszközkezelés révén. A történet rémisztő, de mégis magával ragadó lesz. Benne megtapasztalhatjuk a földi poklot egy kitalált, megdöbbentő történetben. Mellé továbbfejlesztett fényeffektek és gondosan megtervezett hangeffektek lesznek az igazi horrorélményért.”

Az Amnesia: The Bunker másodszor lett amúgy elhalasztva (eredetileg márciusban jött volna ki), így május 23-án érkezik Xbox Seriesre, PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re (Steam, Epic Games Store).

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu