Bowsernek élete végéig fizetnie kell a Nintendónak!

Nem, nem éppen arra a Bowserra kell gondolni, aki először eszünkbe jutna.

 

Nem a „főtekire” gondolunk (hiába, az interneten egyik elérhető Elektor kalandoros műsorfelvételben a játékos így hívta Mario nemezisét…), hanem Gary Bowserre. 2022 elején 40 hónapos börtönbüntetésre ítélték, ugyanis a Team Xecuter nevű hackercsapat tagjaként feltörte a Nintendo Switch biztonsági rendszereit és másolt programokat lehetett így futtatni, és ezen megoldásokat pénzért is értékesítette. A 40 hónapból nem lett végül annyi, ugyanis Bowser lassan távozhat a zárkából, de ezzel nem tudta le a nagy N felé az adósságát…

A TorrentFreak arról számolt be, hogy jó magaviselete miatt Bowsert hamarabb kiengedhetik, és már arra vár, hogy Kanadába hazamehessen. Csakhogy van egy pénzbírsága is, amit még ki kell fizetnie. 10 millió dollárral tartozik a Nintendónak, és ezt valószínűleg soha nem fogja tudni kifizetni. Nemrég Nick Mosesnek adott egy interjút, amiben megerősítette, hogy a börtönben végzett munkájával 175 (százhetvenöt) dollárt tudott törleszteni. (Nahát, akko kb. a magyar fizetésekkel egyenértékű volt, amit elvégzett!)

Ha Kanadában a priusza mellett képes lesz stabil munkahelyet találnia, jönni fog az inkasszó, ugyanis a Nintendo a bruttó fizetésének 25-30%-át el fogja vinni a megállapodásuk miatt, így hacsak nem nyer a lottón, Bowser egyszerűen haláláig a japán cégnek fog törleszteni, holott a Team Xecuterben a szerepe felettébb nem volt központi, mivel ő a MaxConsole weboldalt működtette. Itt tesztelték a csapat eszközeit. Egy francia állampolgár, Max Louarn volt állítólag az egész mögött, de valahogy mégsem jutott a hatóságok kezei közé. Ha az Egyesült Államoknak kiadták volna őt, Bowserhez képest sokkal súlyosabb büntetés várna rá, hiszen a Team Xecuternek néhány millió dollárt segített összekalapozni, amihez képest Bowser 320 ezer dolláros jövedelme utcasorban sincs.

Akkor azt hadd kérdezzük meg, hogy a 320 ezer dollár haszonból hogyan jött össze 10 millió a Nintendo képletében? Nem lenne célszerűbb Bowsert közvetlenül foglalkoztatni, hogy valóban lehetősége legyen kifizetni a bírságát?

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu