Váratlan helyről kapott támogatást az Xbox a megrázó CMA-döntés után!

A CMA (Competition and Markets Authority – a brit Versenyhivatal) bejelentése után, amely megakadályozza a Microsoft Activision Blizzard felvásárlását, egy felhőalapú játékplatform szólalt fel a döntés ellen.

 

 

A Boosteroid, egy felhőalapú játékplatform kritizálta a CMA, vagyis az Egyesült Királyság Verseny- és Piacfelügyeleti Hatóságának döntését, amely blokkolja a Microsoft-féle Activision Blizzard felvásárlást. A CMA a mai nap folyamán bejelentette, hogy megakadályozza, hogy a Microsoft Xbox felvásárolja az Activision Blizzardot, „hogy megvédje az innovációt és a választékot a felhőalapú játékokban”.

Az Egyesült Királyság Verseny- és Piacfelügyeleti Hatósága 2022 szeptemberében kezdte meg az ügylet vizsgálatát, és 2023 februárjában ideiglenesen megállapította, hogy a felvásárlás elfojthatja a versenyt a felhőalapú játékok területén.

A Microsoft javaslatot nyújtott be a CMA által felvetett aggályok kezelésére, de később az a döntés született, hogy ezek a javaslatok inkább a 10 éves üzletben érintett vállalkozások viselkedését szabályoznák. Azonban a kereskedelmi igényeik ellenében cselekednének. Ezért a CMA elégtelennek találta az enyhítési kísérletet.

A Boosteroid az egyik felhőalapú játékplatform, amellyel a Microsoft 10 éves szerződést kötött. A Twitteren támogatását fejezte ki a Microsoft felé. A vállalat kijelentette, hogy nem ért egyet a CMA döntésével, mind a saját, mind a felhasználók nevében. Azt is hozzátette, hogy a Boosteroid álláspontja „összhangban van a Microsoft elnökének, Brad Smithnek az álláspontjával”. A vállalat egyben reményét fejezte ki a probléma gyors megoldása tekintetében. Még március közepén jelentette be a Boosteroid a Microsofttal kötött megállapodását. Ez egy 10 éves üzletet jelent, hogy az Xbox-játékokat a felhős játékplatformra hozza. A Boosteroid nemrég átlépte a 4 millió felhasználót, amivel a világ legnagyobb független felhőalapú játékszolgáltatójává vált. A vállalat szerint a megállapodás 150 millió további játékost jelentene a Call of Duty számára. Már, ha az Activision Blizzard felvásárlása végbemegy.

A CMA azt is figyelembe vette, hogy az Activision Blizzard-játékok Xbox Game Pass-hoz való hozzáadása ellensúlyozná-e azt a kárt, amelyet a versenyben okozhatna.

A brit hatóság szerint nem ez lenne a helyzet. A testület azt jósolta, hogy a Microsoft megemelné az Xbox Game Pass árát, hogy kompenzálja a hozzáadott összes további tartalmat. Martin Coleman, a független szakértői testület elnöke elmondta: „A Microsoft már most is erős pozíciót és előnyt élvez más versenytársakkal szemben a felhőalapú játékok terén, és ez az ügylet megerősítené ezt az előnyt, ami lehetővé tenné számára, hogy aláássa az új és innovatív versenytársakat.”

Hogy a CMA figyelembe veszi-e a Boosteroid álláspontját az ügyben, az még nem derült ki. A hivatal döntése valószínűleg hatással lesz arra is, hogy más szabályozó hatóságok hogyan fogják megítélni az üzletet.

Forrás: Gov.uk, Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu