Dűne 2: íme az első képek a film új karaktereiről!

MOZI HÍREK – Az első pillantást vethettük Austin Butler Feyd-Rautha Harkonnenjére és Florence Pugh Irulan hercegnőjére a Dűne 2-ben!

 

 

Frank Herbert Dűne-rajongói közül sokan dicsérték Denis Villeneuve rendező 2021-es filmjét, mint előrelépést David Lynch 1984-es változatához képest. Mégis volt egy olyan aspektus, ami kritikát váltott ki: Feyd-Rautha Harkonnen kihagyása. Herbert 1965-ös regényében Feyd-Rautha a hős Paul Atreides közvetlenebb ellenfeleként szolgál. Az egyetlen, aki szellemi és harci képességei terén is úgy-ahogy méltó hozzá. Villeneuve filmjében szerepelt Stellan Skarsgård a manipulatív lángelme, Harkonnen báró szerepében. Röviden Feyd ostoba és brutális testvére, Rabban is feltűnt, akit Dave Bautista alakított. Feyd azonban nem jelent meg – ám ez a Dűne 2-ben megváltozik.

Most, hogy a Dűne 2 forgatása lassan a végéhez közeledik, a Vanity Fair első pillantást vethetett a várva várt gonosztevőre, akit az Elvis-sztár Austin Butler alakít.

A kép nem mutat túl sokat, mivel Villeneuve a promóciós ciklus későbbi szakaszáig visszatartja a karakter részletesebb bemutatását az outlet szerint. Néhány fontos részletet azonban láthatunk, nevezetesen a pengéket, amelyeket mindkét kezében tart.

Villeneuve számára Feyd póza sokat elárul erről az új fenyegetésről a fiatal Paul Atriedes (Timothée Chalamet) számára, aki édesanyjával, Lady Jessicával (Rebecca Furgeson) együtt épphogy megúszta azt a merényletet, amely apja, Leto herceg (Oscar Isaac) életét követelte.

Butler Feyd szerepének leírásához a kanadai rendező egy híres angol rocksztárhoz fordul, aki mélyen kötődik a karakterhez. Nem, nem Stinghez, aki emlékezetesen alakította Feydet Lynch Dűne című filmjében. Hanem ahhoz a személyhez, akire Alejandro Jodorowsky gondolt a Dűne híres, halálra ítélt változatában: Mick Jaggerhez.

„Austin Butler valami olyasmit hozott a vászonra, ami egy pszichopata, szociopata sorozatgyilkos és Mick Jagger keresztezése lenne” – árulta el Villeneuve.

Feyd mellett a Vanity Fair a Dűnéből hiányzó más fontos szereplőkre is vetett némi fényt. Nevezetesen Florence Pugh-ra mint Irulan hercegnőre és Léa Seydoux-ra mint a Bene Gesserit Lady Margot-ra.

IV. Shaddam császár (akit Christopher Walken alakít majd a Dűne 2-ben) lánya, Irulan nemcsak Paul Atreides életének, hanem a mitológiai megmentő, Kwisatz Haderach örökségének is központi figurájává válik. Lady Margot számára azonban a Bene Gesserit évezredeket átfogó programja fontosabb, mint a morális megfontolások. Hogy mindez egy oldalra tereli-e majd hőseinket, az majd novemberben derül ki.

Forrás: Variety

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu