Double Dragon Gaiden: Rise of the Dragons: Billy és Jimmy újra öklözik [VIDEO]

…na nem úgy. Hanem ököl az arcba. Úgy.

 

A Double Dragon 1987-ben indult útnak, és a franchise jelenleg legújabb része az Arc System Workstől származik: ők 2017-ben adták ki a Double Dragon IV-et, és az ArcSys licenszelte a jogokat a Modus Gamesnek. A kiadó pedig a Secret Base-re bízta az új, cross-gen epizódot, ami egy kooperatív beat’em up lesz. Ebben roguelite elemekkel vegyítve egy jól játszható Double Dragon-stílusú verekedést kapunk. A játék helyszíne New York lesz valamikor az 1990-es években (199X-et írnak). A várost atomháború pusztítja, polgárai pedig a túlélésért küzdenek, miközben zavargások, bűnözés és káosz árasztja el az utcákat. Bűnbandák terrorizálják a megmaradtakat, miközben az uralomért versengenek. A fiatal Billy és Jimmy Lee nem hajlandó tovább elviselni ezeket az állapotokat, ezért magukra vállalják, hogy visszaszerzik városukat. A játék 13 egyedi játszható karakterének számtalan stratégiájával kínál pusztító kombókat, védekező és támadó mozdulatokat.

A sorozat ikonjai, Billy és Jimmy Lee mellé csatlakozik Marian, aki egy lőfegyverrel hadonászó távolsági harcosként tér vissza, valamint az újonnan érkezett Matin bácsi, a lázadó pajzsot használó erőgép. A kétjátékos helyi kooperatív játék sem maradt ki. A végtelen játéklehetőségeket a játék dinamikus küldetésválasztó funkciója teszi valósággá. A küldetés kiválasztásának sorrendje befolyásolja a küldetés hosszát, az ellenségek számát és az általános nehézséget. A játékosok a városi szektorokban elhelyezett küldetések közül választhatnak, és négy halálos banda vezetőit üldözhetik a közelharci fegyverekkel és változatos környezetekkel teli egyedi színpadokon, amelyek tökéletesek a totális harcokhoz.

Készpénzt az ellenfeleken végrehajtott speciális kiütésekkel lehet keresni, míg a HP-t a Crowd Control mozdulatokkal lehet növelni. Ezek olyan speciális kiütések, amelyek egyszerre több ellenséget is kiiktatnak Az egyes szakaszok végén elkölthető készpénzzel erőteljes fejlesztéseket oldhatunk fel a karaktereknek, ha nem tesszük félre a pénzmagot. Kísérletezzünk különböző párosokal. A fejlesztések révén a harcosok is valamelyest módosulnak. Meg lehet változtatni a felbukkanási sorrendjüket is. A megmaradt készpénzt átválthatjuk zsetonokra, amelyekkel a két játékrész között folyamatosan extra karaktereket és bónuszokat lehet szerezni, így minden csata értelmet nyer. De érdemes megfontolni egy Continue megvásárlását is.

A Double Dragon Gaiden: Rise of the Dragons felidézi a sorozat klasszikus esztétikáját felfrissített, pixel art látványvilággal, a visszatérő hősök és gonosztevők felújított, mégis hiteles megjelenésével, valamint egy felkavaró soundtrackkel, amely felkészít a következő harcra. Feloldható extrákkal, állítható nehézségi szintekkel, opcionális permadeath és végtelen játékmódokkal rendelkezik, így a jellegzetes oldalnézetes akciódús játékmenet feltámasztja a franchise-ot, de az online kooperatív játék a tervek szerint a megjelenés utáni frissítések során érkezik meg.

A Double Dragon Gaiden: Rise of the Dragons nyáron jön PlayStation 5-re, Xbox Series-re, PC-re (Steam), PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switch-re.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu