Az Európai Bizottság rábólintott a Microsoft ügyletére; a CMA tartja magát!

Az Európai Bizottság nem lát kivetni valót abban, hogy a Microsoft 68,7 milliárd dollárért felvásárolja az Activision Blizzard Kinget.

 

Az Európai Bizottság tehát elfogadta a tranzakciót, ugyanis a Microsoft teljes mértékben képes volt az aggodalmakat eloszlatni, és jelentős fejlődést biztosíthat a redmondi techóriás a felhőből való játékban a jelenlegi helyzethez képest. A Bizottság jelentését nem részletezzük, mert fárasztó jogi duma lenne. A lényeg az, hogy ezzel egy újabb akadály hárult el a Microsoft terjeszkedése elől. Viszont még mindig van két hatóság, ami elutasítja a cég felvásárlási ajánlatát.

Miközben az Egyesült Államokban a szövetségi kereskedelmi bizottság (FTC) trösztellenes pert indított a Microsoft ellen (versenyellenesnek látják a tranzakciót), az Egyesült Királyságban a verseny- és piacfelügyeleti hatóság (CMA) elutasította azt. Most, hogy az Európai Bizottság is zöld zószlót lenget a Microsoftnak, a CMA egy új közleményben kihangsúlyozta, hogy továbbra is rendíthetetlenül elutasítóan állnak az ügyhöz:

„Az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok és az Európai Unió versenyhatóságai egyöntetűen úgy vélik, hogy ez az összefonódás ártana a versenynek a felhőalapú szerencsejátékok területén. A CMA arra a következtetésre jutott, hogy a felhőalapú játékoknak továbbra is szabad, versenyző piacként kell működniük, hogy az innováció és a választási lehetőség ösztönözze ezt a gyorsan fejlődő ágazatot. A Microsoft javaslatai, amelyeket az Európai Bizottság ma elfogadott, lehetővé tennék a Microsoft számára, hogy a következő 10 évre meghatározza e piac feltételeit. A szabad, nyílt és versenyképes piacot a Microsoft által értékesített játékok, az értékesítési platformok és az értékesítési feltételek folyamatos szabályozása váltaná fel. Ez az egyik oka annak, hogy a CMA független szakértői csoportja elutasította a Microsoft javaslatait, és megakadályozta ezt az üzletet. Bár elismerjük és tiszteletben tartjuk, hogy az Európai Bizottságnak jogában áll eltérő álláspontot képviselni, a CMA kitart döntése mellett,” írta a CMA.

Szóval a Microsoft nem zárhatja még le rövid időn belül a tranzakciót…

Forrás: Gematsu, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu