Az Activision Blizzard King játékai kihagyhatják az Egyesült Királyságot a Microsoft alatt

Továbbá egy Európai Uniós hivatalnok szerint az Egyesült Királyság verseny- és piacfelügyeleti hivatala (CMA) túlbecsülte a Microsoft piaci részesedését a felhős játékok piacán.

 

A CNBC-től Andrew Ross Sorkin a Squawk Box című műsorban interjút készített Satya Nadellával, a Microsoft vezérigazgatójával. (Hozzátennénk, hogy ez akkor történt, hogy az Európai Bizottság elfogadta a cég 68,7 milliárd dolláros tranzakcióját az Activision Blizzard King felvásárlására). Eleinte az OpenAI-ról és az alkotásra képes (generatív) mesterséges intelligenciáról volt szó (a Microsoftnak befektetése van az OpenAI-ba), végül átterelődött a szó a játékkiadó felvásárlására, amit a CMA továbbra is akadályoz.

„Nézze, az üzlet alapvető logikája, amely nagyobb versenyt és több lehetőséget biztosít a kiadók és a játékosok számára, még mindig érvényes, úgyhogy ami engem illet, folytatjuk. Várjuk, hogy az Európai Unió hogyan dönt. Van egy folyamatunk; nyilvánvalóan tiszteletben tartjuk az Egyesült Királyság és a CMA szuverenitását, hogy eldöntse, mi a jó abban az országban. Bizonyos értelemben ez a legversenypártibb dolog, amit valaha láttam. Bizonyos értelemben kihasználja egy nagyvállalat azon képességét, hogy fennmaradjon, és nagyobb versenyt, valamint – úgy gondolom – fogyasztói többletet vezessen be. Ha az érték a cél, a nagyobb verseny a cél, és a kis kiadók előnye a cél, akkor ez minden szempontból megfelel, úgyhogy nagyon meglepődtem,” mondta Nadella, aki türelemre intette Sorkint, miután felvetette, hogy a Microsoft esetleg nem értékesíti az Activision Blizzard King játékait, ha engedélyt kap a bekebelezésre. Szóval nem utasította el rögtön…

A Financial Times számolt be arról, amit az EU-s hivatlnok mondott. Amikor 2020 augusztusában a korábban xCloud néven futó szolgáltatást bejelentette a Microsoft az Xbox Game Pass Ultimate-előfizetőknek, bónuszként lett bejelentve, de az ezen a szinten előfizetőknek jelentős része csak egyszer, kétszer próbálta ki a felhős játékot (ez hazánkban is elérhető), mert nekik helyileg rendelkezésre állt a játékkönyvtár. Van, ahol nem is lehet a felhőből játszani. A Microsoft sosem közölte, hogy a Game Pass-előfizetők közül mennyi van az Ultimate szinten. Tavaly januárban közölte a redmondi cég, hogy elérte a 25 milliót.

Az európai gazdasági övezetben a felhős játékok kb. 300 millió eurós piacnak felelnek meg, ami a konzolos 6 milliárd euróhoz képest elenyésző, de ha a Microsoft zöld utat kap a felvásárlásra, akkor a tíz éves felhős megállapodások erősítenének a helyzeten…

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu