Újabb rebooton esett át a BioShock 4?

A Take-Two mi a fenét művel? Ennyire nem tudja összehozni a BioShock következő részét Ken Levine, a franchise alkotója nélkül?

 

A BioShock negyedik részéről már 2018 áprilisában, azaz öt éve is hallottunk pletykákat. Akkor Jason Schreier azt írta, hogy egy titkos projektről van szó, amit egy új 2K (=Take-Two) stúdió indított el a San Francisco-öböl területén.  Mint kiderült, az már a MÁSODIK kísérlet volt, ugyanis később ismét Schreier számolt be arról, hogy 2015-től 2016 végéig a Certain Affinity dolgozott a BioShock feltámasztásán. A Take-Two végül 2019 decemberében erősítette meg, hogy a Cloud Chamber dolgozik az új BioShockon. A novatói stúdióban néhány fejlesztő a korábbi részeken is dolgozott.

OopsLeaks szerint addigra már egy rebooton átesett a projekt, ugyanis 2017 és 2019 között a stúdió (aminek ekkor még nem volt nyilvánosan neve) egy másik koncepción dolgozott, és egy ikervárosos elképzelés volt a terveik között. Egy belső felhasználásra szánt prezentáció egyik diája kiszivárgott. Az első város egy szabad, gazdag város, amit egy sikeres üzletember vezetett volna. A két város között lett volna egy határrégió, ami sok konfliktust hordoz magában az eltérő álláspontok miatt. A második város egy elszigetelt, föld alatti város, ami a fenti világtól elkülönült, és egy diktátor vezeti, aki feltörne onnan.

Csakhogy 2019 óta megint változott az elgondolás, és már egy, az Antarktiszon található városban játszódik az új BioShock… vagy nem, mert OopsLeaks szerint 2022 nyarán MEGINT rebootolták a BioShock 4-et, ami helyszínileg nem változott, de drasztikusan át lett írva. Ebből adódóan nem lepődünk meg, hogy fejlesztési poklot is emleget a szivárogtató, mert a munka struktúrája nem kellően megszervezett, sokan távoznak a csapatból, és sok alkalmazottnak lényegében semmi tapasztalata sincs. Állítólag a narratíváért felelső csapat képtelen egy értelmes történetet összehozni és ezért dolgozták újra át a játékot. De talán jó úton járnak, mert kevés állásajánlata van a Cloud Chambernek.

Elképesztő, ha ez igaz…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu