Bajban lehet a Relic Entertainment?! Szomorú döntést hoztak

Úgy tűnik, a Relic Entertainment mostantól az „alapvető franchise-aira” kell koncentráljon…

 

 

A Company of Heroes és a Homeworld fejlesztői, a Relic Entertainment 121 alkalmazottat bocsátott el. Azt mondja, hogy a leépítés része annak az erőfeszítésnek, hogy átszervezzék a stúdiót. Ez kell hozzá, hogy „maximális erőfeszítéseket” tegyenek az „alapvető franchise-ok” fejlesztésére.

A Relicnek valójában csak két „alapcíme” van: az Age of Empires 4 2021-es rövid kitérőjétől eltekintve a stúdió 12 éve nem adott ki olyan játékot, amely nem a Warhammer 40,000: Dawn of War vagy a Company of Heroes volt.

Ezek a játékok általában jó kritikai és kereskedelmi fogadtatásban részesültek. (Habár mind a Dawn of War 3, mind a Company of Heroes 3 gyengébben muzsikált, mint az elődei.)

A Company of Heroes 3 a Steamen „vegyes” értékeléssel küzd, és „többnyire negatív” a friss felhasználói vélemény. A játékosoktól a játék technikai állapotától kezdve a mikrotranzakciók jelenlétén át az új tartalmak hiányáig mindennel elégedetlenek. A Company of Heroes 3 konzolos változata május 30-án jelenik meg.

Justin Dowdeswell, a Relic vezérigazgatója és Heidi Eaves operatív igazgatója a Relic dolgozóinak küldött e-mailben (a LinkedIn-en keresztül) bővebb betekintést engedett az elbocsátások indoklásába. Úgy fogalmaztak, hogy az elmúlt év „hihetetlenül nehéz” volt a stúdió számára.

„A jelentős projektkésések, a gyorsan növekvő költségek, a magas infláció és a devizaárfolyam-ingadozások kombinációja együttesen negatív hatással volt az üzletmenetünkre” – írták.

„Ennek eredményeképpen a mi méretünkhöz hasonló stúdió sikerének mércéje megnőtt, és ez még nagyobb nyomást gyakorolt a címeinkre, hogy sikeresek legyünk az egyre nagyobb versenyben lévő piacon.

„Mindezek a tényezők együttesen vezettek minket a SEGA-val arra a döntésre, hogy jelentősen csökkentjük stúdiónk méretét, és újra összpontosítjuk erőfeszítéseinket. Továbbra is támogatni fogjuk alapvető címeinket, köztük a Company of Heroes 3-at, valamint a közelgő projektjeinket, hogy biztosítsuk a sikerüket. Úgy véljük, hogy ha most meghozzuk ezt a nagyon nehéz döntést, az segít biztosítani a stúdiónk és az üzletágunk erős jövőjét.”

A 121 alkalmazott elvesztése mély leépítést jelent a Relicnél: a cég LinkedIn-oldalán 201-500 alkalmazottat tart számon. A Sega nem kívánta kommentálni az elbocsátásokat.

Forrás: LinkedIn, Steam

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu