Végre! Hivatalos eladásos adatokat közölt a PlayStation VR2-ről a Sony!

Nem csak az új virtuális valóság-headsettel kapcsolatban közölt értékesítési eredményeket a cég, úgyhogy rá fogunk nézni két játékuk PC portjának eredményeire is.

 

Kezdjük a PlayStation VR2-val. Az első hat hete során (április ötödikéig bezárólag) a készülék 8%-kal tudta felülmúlni elődjének, a PlayStation VR-nak az eredményeit, és közel 600 ezer értékesítést hozott össze a február vége óta kapható készülék. Szóval az elődnél jobb rajtot vett a headset, de a hosszabb távú támogatáson áll vagy bukik a platform sikere (a PlayStation Vita a nyugati támogatás gyors leállítása miatt IS bukott, de a Nintendo 3DS értékesítései is felülmúlták a Sony hendheldjének teljesítményét).

Ezért több játék is készül a PlayStation VR2-re, így például a Beat Saber, a Behemoth, a Crossfire: a Sierra Squad, a The Foglands, a Ghostbusters: Rise of the Ghost Lord, a Green Hell VR, a Resident Evil 4 Remake, illetve a Synapse is játszható lesz a PlayStation VR2-n. Szóval a Sony Interactive Entertainment bizakodó, ugyanis a VR-piac messze nem akkora, amit a konzolos piacnak tekinthetünk… igaz, a Microsoft után a Sony is lassan elkezdi az eddig csak konzolokra szánt játékait PC-re is elhozni.

Váltsunk is a PC-s eredményekre, ugyanis ezzel kapcsolatban is közölt két eladási adatot a Sony a Games & Network Services ágazatának eredményei kapcsán (ide tartozik a PlayStation brand is). A Marvel’s Spider-Man Remastered, ami PC-n augusztus 12-e óta kapható Steamen és az Epic Games Store-on, már több mint másfél millió eladásnál jár PC-n, és 52 millió dollárnyi pénzforgalmat generált. A megjelenésekor gyalázatos állapotú The Last of Us Part I, ami március 28-a óta kapható PC-n szintén a Steamen és az Epic Games Store-on, 368 ezer értékesítésnél tart, továbbá 15,5 millió dollárnyi pénzt generált.

Ezek nem kimagasló eladások, pláne a Marvel’s Spider-Man Remastered esetében. Ezek után nem csoda, hogy Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója 2-3 évvel később adná csak ki PC-n a PlayStation 5-ös játékaikat…

Forrás: Gematsu, Gematsu

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu