[PSSC-2023] Jim Ryan szerint jól ment, a rajongók pedig csalódottak

A Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója ismét alátámasztja azon kijelentésünket, miszerint Jim Ryan elszakadt a valóságtól.

 

A PushSquare birtokába jutott egy sajtóközlemény, amiben Jim Ryan fényezte a PlayStation brandet: „Rajongóink elvárják és megérdemlik, hogy folyamatosan elképesztő tartalmakkal szolgáljunk. A mai bemutató bizonyítja, hogy rendíthetetlenül elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a lehető legjobb és legváltozatosabb játékkatalógust kínáljuk nekik. Rávilágít a PlayStation 5 óriási népszerűségére és teljesítményére is, ahogy a globális fejlesztői közösség összefog, hogy a végletekig kiaknázza a fejlett képességeit. Nagymértékben beruházunk a jövőbe az olyan innovatív, kategóriájában legjobb hardverekkel, mint a PlayStation VR2 és a nemrég bemutatott Project Q, és a PC-s, mobil és élő szolgáltatású, live service játékokkal való terjeszkedésünk átalakítja azt, hogy hogyan és hol lehet élvezni a tartalmainkat.”

De a probléma ott van, hogy lényegében az őszön túl nem nagyon vázolta fel a cég, hogy mire számíthatunk, továbbá a belsős, first-party stúdiók közül csak a Haventől és a Firewalktól láthattuk, hogy min dolgoznak (és azért talán a Bungie-t is ide lehet venni). Nem tűnt kirobbanóan sikeresnek a műsor, és ezzel nem vagyunk egyedül. Van, aki a Square Enix frissen bejelentett játékát (és a Project Q-t) parodizálja (Splatoon-klón és Wii U GamePad-utánzat), van, aki épp a belső fejlesztésű játékok híreit hiányolta, de azért maga a Microsoft is odapörkölt a Sony-nak, mert egy képen felsorolták, hogy a PlayStation Showcase-en mutatott játékok közül mik fognak Xboxra is megjelenni.

Ez a kép pedig arra utal, hogy az Insomniac Games vitte el a hátán a PlayStation Showcase-et a Marvel’s Spider-Man 2-vel, ami igaz, ugyanis ezen kívül nagyobb exkluzív játékból egyet sem láthattuk, így például a The Last of Us: Factionst (a már régóta ismert multiplayer spinoffot) sem láthattuk a műsor során.

Ezek után valóban érthető, hogy ennél nagyobb műsorra számított a közönség. Így kérdéses, hogy az Xboxos E3-pótló milyen játékokkal rukkol elő, mert jelenleg náluk a labda.

Forrás: PSU, PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu