Valóban sokat fejlődött látványra a Marvel’s Spider-Man 2? [VIDEO]

Ha az Insomniac Games két játékát egymás mellé tesszük, nem biztos, hogy hatalmas grafikai fejlődésnek lehetünk szemtanúi.

 

2018 szeptemberében jelent meg a Marvel’s Spider-Man PlayStation 4-re. Ebből készült egy PlayStation 5-ös remaster is, ami eleinte kizárólag azoknak volt elérhető, akik a Marvel’s Spider-Man: Miles Morales PlayStation 5-ös verziójából a drágább változatot vásárolták meg. Ezt a Sony egészen eddig csak így tartotta elérhetőként a Sony a kurrens-gen konzolján (miközben a PC-s port is megjelent), és csak nemrég döntött úgy a cég, hogy végre önállóan is megvásárolhatóvá teszi a generációugráson átesett Pókember-történetet.

Csakhogy ősszel (talán szeptemberben?) jönni fog a teljes értékűnek mondható folytatás, a Marvel’s Spider-Man 2, amit a Sony a PlayStation Showcase-en is megmutatott. (Ennek a közvetítésnek ez a játék volt a húzóereje, ezt ne is vitassuk…) ElAnalistaDeBits kapott az alkalmon, és összehasonlította az első játék PlayStation 5-ös remasterét a második résszel, amit alapból PS5-re tervezett az Insomniac Games (és erről nemrég Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója azt írta, hogy kompromisszummentes lesz…).

A Marvel’s Spider-Man 2 részletessége kimagasló mértékben javult. Az árnyékok is javultak, az izmok mozgása is jobban megfigyelhető, továbbá a fényforrások száma is nőtt az első résszel összevetve. Viszont nem mindenki elégedett azzal a grafikai ugrással, amit az Insomniac Games elkövetett. Nekik talán akkor érdemes lesz a PC portra várni, ami Ryan nemrég megejtett kommentjéből adódóan azt jelenti, hogy akár 2-3 évet is várhatnak a PC-s konverzióra, ami talán jobb minőségben fog elrajtolni mint a The Last of Us Part I.

Azért itt hozzátennénk, hogy nem a grafika tesz egy játékot forradalmivá. Voltak régebben szépen kinéző, de teljesen játszhatatlan játékok, és ha az Insomniac ilyennel rukkolna elő, a PlayStation Studios hatalmasat égne a közönsége előtt, és azt még Jim Ryan sem szeretné, akármennyire is elrugaszkodott a valóságtól (ezt az évek során több kommentje is bizonyította).

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu