A bugos Diablo IV történetileg is bővül megjelenése után [VIDEO]

Sajnálatos módon az élő szolgáltatású, live service megközelítés már most kimutatja, mennyire is rossz, ha a játékot nem lehet offline, mindennemű szerverkapcsolat nélkül játszani…

 

Már a Diablo III PC portja is sajnos ettől szenvedett, hogy szerver nélkül nem lehetett játszani, de a Diablo IV már minden platformon így működik (és a játék megőrzése úgy tűnik, hogy nem valósul meg emiatt). Ennek pozitívuma az, hogy az Activision Blizzard folyamatosan bővíteni fogja tartalmilag. Erről a franchise igazgatója, Rod Fergusson beszélt az IGN-nek adott interjújában. A Diablo korábbi részeinek frissítése főleg a játékmenet és a mechanizmusok hangolására figyeltek, de a Diablo IV a nagy nyílt világával, továbbá a háttérsztori és a narratíva fontosabb szerepével másképp áll hozzá a frissítésekhez.

Szezononként új, a narratívához köthető küldetésvonalak állnak majd rendelkezésünkre. Főképp mellékküldetésnek hatnak majd, de sok lesz belőlük, és kiegészítőkre is érdemes felkészülni, amik a fő narratívát viszik tovább. „Mivel a Diablo IV-et élő szolgáltatásként [támogatjuk], mindenképpen szeretnénk, ha a történet is része lenne ennek. A mód, ahogyan ezt a szezonokban látni fogod, inkább a küldetéssorozaton alapul. Lesz egy narratív küldetéssorozat. […] A Diablo IV-nek gazdagabb kontextusa lesz az egyes szezonok körül, és lesz egy narratív téma is, amiért dolgozol, és amihez minden dolog kapcsolódik: a kozmetikumok és a mechanikák kapcsolódnak hozzá. Lesz egy narratív küldetéssorozat, ami nem a kampányt fogja meghosszabbítani, hanem egy olyan történet lesz, ami a nyílt világban játszódik. […] De ahogy a jövőbeni bővítésekre tekintünk, ezek azok a lehetőségek, ahol tovább bővíthetjük a játékot a történet, a mechanika és a világ szempontjából,” mondja Fergusson.

Egy ilyen kaliberű játék, ha live service, hajlamos a bukásra. Elég a Halo Infinite-et és a Battlefield 2042-t említeni példaként: sok tartalmat vártak a megjelenés után a játékosok, de végül alig kaptak bármit is. Fergusson szerint az első évad tartalmai többnyire készen állnak, és több fejlesztési sávjuk van, hogy egyszerre több szezonon és frissítésen dolgozhassanak. Igen ám, de míg a World of Warcraft szépen bővült, az Overwatch inkább küszködött…

Eközben tart a verseny, hogy ki éri el Hardcore módban elsőként a 100-as szintet. Max „Maximum” Smith, a Team Liquid eSport-csapat társtulajdonosa 18 órát nyúzta sorceress karakterével a játékot, amikor is karaktere egyhelyben ragadt és csak potikat használhatott. Alt-F4, újraindította a játékot, de a karakteralkotót látta maga előtt, így előző, 52-es szintű karaktere önhibáján kívül odaveszett az újraindítás közben. Mindkét unstoppable képessége ki volt kapcsolva, és ezek sebezhetetlenné tennék karakterét, és szerinte az ultimate használatakor az animációja lefagyasztotta őt, és a többi skillt hatástalanította. Imexile, egy Path of Exile speedrunner, aki World of Warcraftozik is, egy másik glitchbe futott: szintén sorceress karaktere mérgező támadást kapott, ami nem szűnt meg, és a lángpajzsa nem tette immunissá, holott ennek meg kellett volna történnie. A játékból való kilépés után ő is búcsúzhatott karakterétől.

Ennyit a live service előnyeiről…

Forrás: WCCFTech, PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu