[UF 2023] Prince of Persia: The Lost Crown: íme a gameplay – de mi a helyzet a Sands of Time remake-kel?! [VIDEO]

Lehet, hogy a Prince of Persia: The Lost Crown volt az Ubisoft bemutatójának igazi slágere…?

 

 

A Prince of Persia váratlan visszatérése az oldalnézetes, platformos gyökerekhez továbbra is lenyűgöző. A csütörtöki Summer Game Festen történt bejelentését követően a Prince of Persia: The Lost Crown hétfőn egy átfogó gameplay leleplezést kapott, ami akár a Ubisoft Forward bemutatójának titkos slágerévé is teheti.

Most komolyan! Tudom, láthattunk Star Wars, Avatar és Assassin’s Creed témájú nyílt világú játékokat is. Azonban a Prince of Persia: The Lost Crown játékmenete magával ragad. A modern 2D-s platformjátékok ügyes keveréke filmszerű szupercsapásokkal és teljesen eljátszott jelenetekkel.

A kombóknak, zsonglőrködéseknek, falra ugrásnak és szökdelésnek mind-mind megvannak a több mint 30 éves hagyományai a játékmenetben.

Az itt felépített „félig nyitott világ” megfelelően tiszteleg ezek előtt, ahelyett, hogy ezt egy új játéktérben próbálná értelmezni. Őszintén szólva, ez eléggé meggyőző. Sokan emlékezhetnek még a lelkesedésre, amikor a Bionic Commando: Rearmed 15 évvel ezelőtt kijött. Ez volt a tökéletes reboot a korban. Nem csak nosztalgiát idézett az eredeti – ismét side-scroller – játék iránt, hanem a játékmenetet is új hardverrel tette különlegessé. Az ezt követő 3D-s, harmadik személyű akció-kalandjáték pedig egy jó nagy pofont kapott.

 

 

A perzsa herceg egyik legemlékezetesebb kalandja: a Prince of Persia: The Sands of Time remake-je már korábban is kiszivárgott The Lost Crown

 

 

A The Last Crown a The Sands of Time remake helyett érkezik?!

 

A Prince of Persia: The Sands of Time 2021-es, bizonytalan időre elhalasztott remake-jét azóta a Ubisoft Montrealra bízták, amely szó szerint visszatért a tervezőasztalhoz az ötlettel.

A The Sands of Time megjelenése jelentősen elhúzódott. Idővel a projekt viszonylagos homályba veszett. Pedig anno izgatottá tette a történethez visszatérő vagy azt először átélő játékosokat, de mára a meg nem valósult elvárások szinonimájává vált. Az, hogy a The Lost Crownt bejelentették és megjelenési dátumot kaptak, mielőtt a The Sands of Time-hoz további frissítéseket hoztak volna nyilvánosságra, aggasztó.

Ha az előbbi sikeres lesz, és kritikai és kereskedelmi sikert arat, az hatalmas katalizátora lehet annak, hogy az emberek elveszítik az érdeklődésüket és türelmüket a The Sands of Time iránt.

A The Prince of Persia egyértelmű átmeneti szakaszában a különböző ötletekkel való kísérletezésnek sok értelme van. Az IP alapjainak felhasználása és a különböző játékmenet-ötletek alkalmazása új életet adhatna a sorozatnak. Segíthetne neki kitűnni a többi akció/kalandjáték cím közül. Sőt, még az Assassin’s Creedtől is megkülönböztethetné. Ha a játék által alkalmazott 2D-s megközelítés beválik, az erős jel lehet arra, hogy a Sands of Time valóban a múlt relikviája.

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu