[XGS 2023] Tudott Ron Gilbert a Sea of Thieves Monkey Island DLC-jéről? [VIDEO]

A Monkey Island alkotója és a Rare viszonya megkérdőjelezhető, de Gilbert igyekezett a sztori végére pontot tenni.

 

Az Xbox Games Showcase során a Rare kalózjátéka, a Sea of Thieves is felbukkant. Mivel ez a játék már megjelent, sokkal előrébb jár a Ubisoft Skull & Bonesánál, ami hamarosan ismét zárt bétát kap (augusztus végén). Az Xbox Game Studios kötelékébe tartozó Rare igyekszik megfelelően életben tartani élő szolgáltatású (live service) játékát, és emiatt gyakran kap frissítéseket. Ilyen lesz a Monkey Island tematikájú kiegészítő.

Ron Gilbert az első két Monkey Islanden dolgozott. Az első résznek társírója volt a LucasArtsos kollégáival, Dave Grossmannal és Tim Schaferrel, és tavaly tért vissza az IP-hez a Return to Monkey Islanddel. A Mastodonon kapott kérdést arról, hogy volt-e tudomása a DLC-ről. Így válaszolt: „Nem. Tudomásom nélkül készült az egész. Nem is tájékoztattak róla, a hátam mögött történt.” A jogok birtoklása miatt történhetett így, ugyanis 2012-ben a LucasArtsot bekebelezte a Disney az összes játékjoggal együtt. 2019-ben Gilbert és a Devolver Digital meg tudott állapodni a Disney-vel arról, hogy egy új játékot csinálhasson, de „az egérbirodalomé” maradt az IP, így ők dönthettek arról, hogy a Microsoft használhassa a szellemi tulajdont.

Gilbert később a PCGamernek eljuttatott emailben pedig azt írta, hogy a Disneyé az összes jog, és azt csinálnak, amit akarnak, viszont a korábbi, Mastodonos válaszok arra utaltak, mintha fogalma sem lenne az egészről. Ezt is tisztázta a Mastodonon, ugyanis nem volt minden tiszta előtte: „Értesítettek [a DLC-ről] a bejelentés előtt, de nem adtak lehetőséget arra, hogy értelmesen közre tudjak működni benne. Minden jót kívánok a játéknak. Imádom a Monkey Islandet.” Pedig a Microsoft és a Rare nyugodtan felkereshette volna Gilbertet, hogy dolgozzanak együtt, vagy legalább meghallgathattak volna tőle pár ötletet, amit felhasználhattak volna.

A Sea of Thieves Monkey Island DLC-je július 20-án fog megjelenni.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu