A Black Mirror 6. évada egy területen messze felülmúlja majd a korábbiakat!

MOZI HÍREK – Charlie Brooker, a sorozat alkotója szerint a Black Mirror rajongóinak több okuk is lehet a félelemre ebben az évadban.

 

 

A Black Mirror a jelenről és a jövőről alkotott komor és disztópikus nézeteiről ismert. Ezek általában a modern technológia veszélyei és buktatói köré csoportosulnak. Gyakran dicsérik az eljövendő dolgok csavaros vízióit. Bár a maga módján félelmetes, beleértve az emberi természet és a technológiai gótika bizarr szembeállítását, kiderült, hogy a 6. évad jobban fog támaszkodni a horror elemeire, mint az előzőek.

A RadioTimes szerint Charlie Brooker a közelmúltban a „Beyond the Sea” című epizód előzetesén tartott kérdezz-felelek során beszélt a Black Mirror 6. évadának terveiről.

„Ebben az évadban egy egészen más megközelítéssel kezdtem el csinálni néhányat – egy Red Mirror-filmet, és majdnem olyan, mint egy bűnügyi és horror-vezérelt testvérmárka, hogy úgy mondjam” – mondta Brooker. „Közben arra gondoltam, hogy felrázom azt, amit én egy Black Mirror epizódnak gondolok”. Ez több, a múltban játszódó epizódot is tartalmaz, köztük a „Beyond the Sea” címűt, amely egy 1969-es alternatív univerzumban játszódik.

Brooker szerint azonban a 6. évadban sem lesz minden ijesztő. Azt ígéri, hogy az idén esedékes öt epizód közül az első, a „Joan Is Awful” című epizód más lesz. Brooker azt mondja: „Ebben az évadban összességében valószínűleg az egyik legnyíltabban komikus epizódunk is lesz, amit valaha csináltunk, ami a Joan Is Awful. De természetesen elég sok horror is van benne.” Az Annie Murphy és Salma Hayek Pinault főszereplésével készült epizód a streaming szolgáltatások paródiája. A Netflixet idéző Streamberry formájában, ahol Murphy karaktere, Joan felfedezi, hogy ő egy streaming sorozat alanya.

A Black Mirror 6. évadának többi epizódja, bár talán nem ennyire komikus, Brooker szerint telis-tele lesznek különféle horror-elemekkel.

„Úgy indultam el, hogy >>egy ideig Red Mirror címke alatt fogok írni néhányat<<, erre gondoltam” – mondta Brooker. „Csak az, ahogyan leesett, az, ahogyan kijöttek, nagyon kellemetlen volt”.

A sorozat már jó néhány évadot tudhat maga mögött. Brooker szerint azonban a legutóbbi évadra érkezett reakciók arra utaltak, hogy a legutóbbi epizódok kicsit könnyedebbek és habosabbak voltak, mint az előző évadok. Ezen próbálnak most korrigálni az alkotók.

Forrás: RadioTimes

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu