GOG-on a Yakuza-kollekció, de a stáblistája kifejezetten hiányos!

Ritkaság, hogy a SEGA DRM-mentesíti a játékait, de legalább a Yakuza-pakkal megtette (igaz, ez a régebbi, 0-6 sorozatot tartalmazza).

 

A GOG-on találhatjuk a Yakuza Complete Series csomagot, ami a 0, Kiwami, Kiwami 2 (új engine-es remake), 3 Remastered, 4 Remastered, 5 Remastered, 6: The Song of Life hetest tartalmazza. Nincs bennük Denuvo, így tükörsimán fut egy nem olyan régi gépen. Igen ám, de a stáblistában a SEGA érthetetlen változtatásokat hajtott végre, mert nem pusztán egy-két névvel kurtította meg a japán cég azt!

A Redditen bukkant fel, hogy a játékokat fejlesztő Ryu Ga Gotoku Studio több tagja hiányzik: pl. az azóta a kínai techóriáshoz, a NetEase-hez igazolt franchise-vezető Nagoshi Toshihiro, vagy Sato Daisuke, a Yakuza 0-t rendező Hosokawa Kazuki, a művészeti felügyelő Nagai Saizo, a játéktervek felügyelője, Yoshida Koji is hiányzik, de az RGGS több osztályáról is vannak hiányzó nevek. Ezen túl a kisegítő, portolásban közreműködő stúdiók sincsenek ott! Sehol nem látni a Lab42-t, akik a Yakuza 0-t és a Yakuza Kiwamit hozták PC-re, és a QLOC sincs a listán, holott ők a Yakuza Kiwami 2-től a 6-ig portolták a sorozatot.

Kissé unfair azokkal szemben, akik régebben a SEGA alatt dolgoztak, és azóta távoztak máshová, hiszen nélkülük a játékok nem születtek volna meg, és idén ez már nem az első eset, ugyanis korábban egy másik japán cég, a Nintendo lépett egy ilyet az amúgy nem is olyan rossz Metroid Prime Nintendo Switch remasterével. Ott ugyanis a Retro Studios eredeti fejlesztőit kihagyták, ugyanis csak annyit írtak a stáblistában, hogy „az eredeti Metroid Prime GameCube-os és Wii-s fejlesztői stáb munkáján alapul”.

A Nightdive Studiostól lenne mit tanulni, ugyanis miközben a saját fejlesztű KEX engine-jükre ültetik át a játékaikat (pl. a Shadow Man is így lett modernizálva), mindig igyekeznek az eredeti fejlesztőket megnevezni és feltüntetni. De úgy tűnik, hogy a japán cégeknek a múltbeli dolgozóik nem számítanak…

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu