Dűne 2: lélegzetelállító új előzetest kapott Denis Villeneuve filmeposzának befejező felvonása [VIDEO]

MOZI HÍREK – Denis Villeneuve epikus folytatásával kapcsolatban nagyok voltak az elvárások, de a legújabb Dűne 2 trailer alapján úgy néz ki, hogy a rajongók azt a könyvadaptációt kapják, amire oly régóta vártak.

 

 

A legújabb Dűne 2 (hivatalosan Dűne: Második rész) előzetes alapján Denis Villeneuve filmje hihetetlenül jó könyvadaptációnak tűnik. Frank Herbert sci-fi regénye régóta hírhedt a sűrű forrásanyagáról és a különböző adaptációs kísérletekről. Denis Villeneuve 2021-ben megtörte az átkot az első Dűne-filmmel, amely a könyv első felét dolgozta fel Paul Atreides felemelkedésére fókuszálva, kiváló színészgárdával, Timothée Chalamet vezetésével, gyönyörű látványvilággal, lüktető Hans Zimmer zenével és sok mással.

A film fogadtatása érthető módon még nagyobb elvárásokat támasztott azzal kapcsolatban, hogy a Dűne 2. milyen jó lehet folytatásként és könyvadaptációként.

Az első pillantás a Dűne 2 felvételeire ígéretes kezdetnek bizonyult a film marketingkampányában. Továbbá izgalmat keltett az olyan új szereplőkkel kapcsolatban, mint Feyd-Rautha (Austin Butler) és Irulan hercegnő (Florence Pugh). Most, hogy megérkezett a második trailer, még epikusabbnak tűnik, mint ahogyan azt korábban elképzelték.

Az új trailer egyik legnagyobb tanulsága, hogy a második rész még jobban néz ki, mint az első. Ez részben abból fakad, hogy úgy tűnik, minden szereplő még jobban beleélte magát a világba. Különösen Chalamet alakítása már most érezhetően más, mint az első filmben. Az is segít, hogy a Dűne 2. több olyan szereplőnek is nagyobb szerepet ad, akik az első filmben kevésbé voltak jelen. Ez jól látszik abból, hogy Chani (Zendaya), Stilgar (Javier Bardem) és Glossu Rabban (Dave Bautista) nagyobb hangsúlyt kap. Továbbá az emlékezetes új karakterek bevezetése is belefér a Dűne 2 részeként megnövelt terjedelem és lépték.

Az első film elsősorban az Arrakison játszódott, de a folytatás a Harkonnenek szülővilágára, Shaddam császár otthonába és potenciálisan még több helyszínre is elmerészkedik. Mindezek az új tájak segítenek abban, hogy a Dűne 2 új vizuális stílust és lehetőséget adjanak a jelmez- és díszletosztályoknak. Illetve, hogy továbbfejlesszék az első filmben végzett kiváló munkát. Az is segít, hogy a film az akció látványosságának szintjén nagyobbat lép, hogy hatalmas csatákat rendezzen a fremenek és a harkonnenek között, valamint személyesebb párbajokat – mint például Feyd-Rautha és Paul harca.

 

 

Dűne 2

 

 

Kit játszik Christopher Walken a Dűne 2. részében?

 

Sokak örömére Christopher Walken alakítja IV. Shaddam Corrinót, az Ismert Univerzum császárát a Dűne: Második részben. Úgy tűnik, egy szerényen öltözött uralkodót látunk, akinek azonban vág az esze. Aszketikus köntöse meghazudtolja a rangját, de nem rejti el teljesen a tekintélyét és ravasz észjárását. Az Atreides-házról szóló jelenetek során elmagyarázza, hogy a Herceg gyenge ember volt.

Ám amikor megtudja, hogy Paul Atreides túlélte a Harkonnenek támadását, és prófétává vált, kénytelen tudomásul venni, hogy az Arrakison való uralmát erős fenyegetés érte.

Akárcsak Herbert regényében, IV. Shaddam egyszerre tekintett a Hercegre fiaként és olyasvalakiként, aki leválthatja őt. Annak ellenére, hogy eleve az Arrakisra küldte, látta, hogy milyen hatalmat ad neki, miután kiszorította a Harknonnen-házat. Ha az Atreides-ház irányítja a fűszert, akkor ők irányítják az univerzumot. Nemcsak jóváhagyta a Harkonnen-ház támadását az Atreides-ház ellen, hanem elküldte a kizárólag hozzá hű Sardaukar erőket, hogy a lehető legelitebb harci erővel tegyék meg, és soha nem számolt azzal, hogy Paul Atreides túléli.

 

Hol bujkál Alia?

 

Az, hogy Alia Atreides nem szerepel a Dűne 2 trailereiben, érthető döntés, amely tökéletesen tükrözi azt, ahogyan a könyvben látjuk őt. Lady Jessica kisgyermekeként, miután átváltozott Tisztelendő Anyává, Alia hihetetlen képességekkel születik. Jóval érettebb, mint a kora. Ennek eredménye, hogy az embereket, akik találkoznak vele, gyakran zavarja a jelenléte, a beszédmódja és az, amit tud. Ez az oka annak, hogy Alia a könyvben nagyrészt titokban marad. A filmben is rejtőzködő Alia Atreides szereposztásának tehát van értelme, mivel az általános közönség is hasonlóan reagálhatna, ha meglátná őt.

Az a tény, hogy Alia Atreides az egyetlen jelentős új Dűne 2 karakter, akit nem mutattak meg a marketingben, azt bizonyítja, hogy még Denis Villeneuve és a stúdió is tudja, mennyire problematikus lehet őt megmutatni a felvételeken.

Hacsak a film nem változtatja meg jelentősen a karakter korát vagy személyiségét, Alia Atreides megjelenése a Dűne 2 trailereiben azzal a kockázattal jár, hogy elidegeníti a közönség egy részét. Azzal, hogy titokban tartják őt a nagyközönség előtt, még nagyobb lesz a meglepetésfaktor.

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu