Metal Gear Solid Master Collection Vol. 1: egy idegesítő hiba a Steamen

A Konami kissé átgondolhatná, hogy miképp áll hozzá a játékaihoz a Valve digitális felületén.

 

A Redditen felbukkant egy kép, ami egy valós problémát emel ki, és ezt szabályozni kellene a Steamen. Bár annak örülünk, hogy a Metal Gear Solid, a Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty, illetve a Metal Gear Solid 3: Snake Eater is modern Steam-verziót kap (az MGS3-ból anno nem volt PC-s konverzió, az első két részből igen!), a Konami kissé megfontolhatná, hogy miképp nevezi el a játékait.

Tény, hogy a Steam bolti felületén nincs ekkora baj, de a játékos könyvtárában ezt látni, hogy METAL GEAR SOLID MASTER COLLECTION Vol.1, ráadásul egymás után négyszer (főleg a több helyet foglaló nagybetűzéssel…) kifejezetten idegesítő, mert így a játékok ikonja alapján kell eldönteni, hogy melyik micsoda. (Vagy esetleg kurzor a játék neve fölé, hogy tooltippel elolvassuk, de az is felesleges kényelmetlenség!) A Steam alap kezelőfelületének túl hosszú a játék címe. A Reddites kommentek egyike elgondolkodtató: egyedi játékcímeket használhatnánk, így át lehetne nevezni a pakkot mondjuk arra, hogy MGS, MGS2, MGS3…

Régebben összefoglaltuk, hogy a 60 eurós kollekcióban (ahol az MGS-játékokat kontrollerrel kell irányítani) mit kapunk: „A csomag része lesz a Metal Gear Solid (+VR Missions/Special Missions), a Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty (HD Collection változat), a Metal Gear Solid 3: Snake Eater (HD Collection változat), a Metal Gear (MSX), a Metal Gear 2: Solid Snake, illetve bónuszként a Metal Gear Famicom/NES verziója (ami Kojima Hideo tudta NÉLKÜL készül készült), illetve ennek folytatása, a Snake’s Revenge (és ehhez sem volt Kojimának semmi köze), úgyhogy két fekete bárányt kapunk négy kiváló és egy elfogadható játék mellé, ugyanis az MSX-es Metal Gearnek is megvannak a hibái. A három Metal Gear Solidot egyenként is meg lehet venni majd 20 dollárért/euróért. A regionális verziók is elérhetőek lesznek plusz letöltésként.”

A Metal Gear Solid Master Collection Vol. 1 október 24-én jelenik meg PlayStation 5-re, Xbox Series-re, PC-re, illetve Nintendo Switchre.

Forrás: GameRant

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu