A Twitter lopással vádolja a Meta frissen indított rivális platformját!

Tegnap arról volt szó, hogy a Twitter lényegében pénzt vár az LLM-et (large language model = nagy nyelvi modell) alkalmazó mesterséges intelligenciával foglalkozó cégektől, most pedig más céget is célkeresztbe vett Elon Musk mostanában eléggé röhejes állapotban levő közösségi platformja…

 

A Meta elindította az Instagramhoz kötött Twitter-riválisát, a Threadset, ami az Európai Unióban még nem érhető el. Elon Muskék viszont annyira nem nézik jó szemmel a Mark Zuckerberg cége által indított mikroblog-platformot, hogy a Twitter ügyvédjeinek egyike, Alex Spiro közvetlenül Zuckerbergnek küldött egy levelet. Erről a Semafor számolt be.

„Tisztelt Zuckerberg úr, az X Corp., mint a Twitter, Inc. („Twitter”) jogutódja nevében írok. Az Ön nemrégiben elindított „Threads” alkalmazásával kapcsolatos legújabb jelentések alapján a Twitter komolyan aggódik amiatt, hogy a Meta Platforms („Meta”) szisztematikusan, szándékosan és jogellenesen eltulajdonította a Twitter üzleti titkait és egyéb szellemi tulajdonát,” írja a levél. Spiro azzal is megvádolta a Metát, hogy több tucatnyi ex-Twitter-alkalmazottat is felbérelt, akiknek üzleti titkaik, illetve más, bizalmas információik voltak, és Zuckerbergék a Threads fejlesztésére irányították őket, hogy a Twitter üzleti titkait felhasználva gyorsítsa a Threads növekedését és terjeszkedését, és így a Meta állami és szövetségi törvényeket megsértett.

Musk szerint a verseny jó, de a csalás nem. Andy Stone, a Meta kommunikációs igazgatója a Semafornak azt írta, hogy a Twitter vádaskodása alaptalan, mert egyik Threads-mérnök sem dolgozott a Twitternél, így semmilyen üzleti titok nem lett felhasználva. Azt pedig Musk mintha elfelejtette volna, hogy más rivális platformok (Mastodon, Bluesky) nem nagyon kaptak erőre a múltban, és akkor ő sem elégedetlenkedett így, így ezzel lényegében elismerte, hogy a Threadset valódi veszélyként kezeli…

Zuckerberg szerint az első napon 30 millió felhasználója volt a Threadsnek, miközben Linda Yaccarino, a Twitter (X) vezérigazgatója teljesen más hangnemet ütött meg: „A Twitteren mindenki hangja számít. Akár azért vagy itt, hogy megnézd a történelem alakulását, akár azért, hogy VALÓS IDŐBEN információkat fedezz fel a világ minden tájáról, akár azért, hogy megoszd a véleményedet, vagy hogy megismerj másokat. A Twitteren valódi lehetsz. TE építetted a Twitter közösséget, és ez pótolhatatlan. Ez a te köztered. Gyakran utánoznak minket, de a Twitter közösséget soha nem lehet lemásolni.”

Neki csak annyit, hogy a korlátozások során nem szólalt meg, úgyhogy ennyit róla…

Forrás: WCCFTech

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu