Keményen beszólt Samuel L. Jackson Quentin Tarantinónak a Volt egyszer egy… Hollywood című filmje kapcsán egy „divatos” téma miatt!

MOZI HÍREK – A Quentin Tarantino rendszeres munkatársa, Samuel L. Jackson kifejtette véleményét az elismert rendező legújabb filmjéről, az Oscar-díjas Volt egyszer egy… Hollywood című alkotásról. A film, amely a kilencedik Tarantino által írt és rendezett alkotás, kritikai és kereskedelmi siker volt, világszerte több mint 370 millió dolláros bevételt hozott, és Brad Pittnek a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscar-díjat hozta. Jackson, aki eddig hat filmben dolgozott együtt Tarantinóval, nem szerepel a Volt egyszer egy… Hollywoodban, és legutóbb még a 2015-ös Aljas nyolcas című filmben dolgozott együtt a rendezővel.

 

A Vulture-nak adott, karrierjét taglaló, pályafutását áttekintő interjúban Jackson őszintén elmondta véleményét a Volt egyszer egy Hollywoodról. Miután nem volt hajlandó tisztázni, hogy szerepel-e Tarantino következő (és egyben utolsó) filmjében, a filmkritikusok szerint a régi munkatárs megosztotta őszinte kritikáját a 2019-es Oscar-díjas alkotásról, kifogásolva annak nem sokszínű szereplőgárdáját, és összehasonlítva azt egy Martin Scorsese-klasszikuséval, amelyben ő is szerepelt. Nézd meg alább, mit osztott meg Jackson:

De amikor láttam a Volt egyszer egy Hollywoodban című filmet, úgy értem, hány fekete ember szerepel abban a filmben? Talán három. Olyan volt, mintha a Goodfellas-t nézném. Amikor a Goodfellasban játszottam, olyan volt, mintha én és valaki más lettem volna.

Jackson és Tarantino karrierje hasonlóan alakult, hiszen mindketten együtt nőttek fel, és mindkettőjük karrierje a Ponyvaregény után indult be igazán. Nyilvánvalóan erős kreatív kötelék fűzi őket össze, és mivel közel három évtizeddel ezelőtt dolgoztak először együtt, valószínűleg barátság is kialakulhat közöttük. Ezt szem előtt tartva sokan remélik, hogy a páros újra összeáll Tarantino tizedik és egyben utolsó projektje, A filmkritikus című filmhez, és megadják kreatív partnerségüknek a megérdemelt búcsút.

Meg kell azonban jegyezni, hogy bár úgy tűnik, hogy a páros nem veszett össze nyilvánosan, a dolgok talán savanyú fordulatot vettek, amikor Tarantino néhány negatív megjegyzést tett a Marvel-filmekről, és arról, hogy a Marvel Cinematic Universe színészei nem igazán filmsztárok. Jackson nem értett egyet a régóta munkatársa által tett MCU-s megjegyzésekkel, és lehetséges, hogy a Nick Fury színész, aki 11 megjelent MCU-filmben, egy készülő és a jelenleg adásba kerülő Titkos invázió című sorozatban szerepelt, felháborodott Tarantino megjegyzései miatt, és ez vezetett a kettejük közötti összezördüléshez.

Mindkét férfi rendkívül sikeres karriert futott be, Jackson vélhetően minden idők legnagyobb vagy második legnagyobb bevételű színésze, és a Secret Invasionnal még messze nem ért véget a Marvellel való közös munkája. Kettejük rajongói remélik, hogy Jackson véleményének ellenére a Volt egyszer egy Hollywoodban, amikor A filmkritikus elkészül, a két férfi maga mögött tudhatja a problémáikat, és összejöhetnek egy utolsó, ikonikus együttműködésre.

Forrás: Vulture

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu