Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name: sztoridömping

A Ryu Ga Gotoku Studio és a SEGA több részletet is közölt a felettébb hosszú nevű spinoffról.

 

A japán kiadó a játék weboldalán tette közzé az új részleteket. A történet kérdése az, hogy mit kell feláldozni a szeretteink védelme érdekében. A yakuza egykori legendája, Kiryu Kazuma épp emiatt rendezi meg halálát. Miután a Daidoji frakció ügynökévé vált és a Joryu fedőnevet kapta, Kiryu egy illegális aranycsempészetre vadászik Yokohama kikötőjében. Egy könnyű megbízásnak tűnt (alig több, mint aprópénz a szervezet számára), de amikor megérkezett, több tucat Daidoji-ügynököt talál készenlétben. Annak ellenére, hogy a Tojo-klánon belül elnöki rangot ért el, Kiryu viszonylag visszafogottan viselkedett az itteni társai között.

Mivel képtelen ellenállni a provokációjuknak, végül erőszakosan kirohan, ami csak tovább tágítja a benne tátongó lyukat. Ebben a pillanatban azonban egy titokzatos csoport jelenik meg. Az alku elromlott: egy kívülállónak sem kellett volna tudnia róla. A káosz és a zűrzavar közepette úgy tűnik, hogy a kétes csoport felismeri Kiryut, de nem lenne szabad hagyni, hogy eltűnjenek az árnyékban. Bár minden kapcsolatot megszakított a múltjával, Kiryu azon kapja magát, hogy ismét az alvilág örvényében találja magát.

Kiryu (zárójelben írjuk, hogy ki alakítja: Kuroda Takaya) egy korábbi legendás yakuza, aki a múltját maga mögött hagyva lepaktált a Daidoji-frakcióval. Az egykoron Dojima sárkányaként elhíresült Kiryu egészen a Tojo-klán elnöki székéig jutott és egy ideig a Morning Glory árvaházat is vezette Okinawán. Múltbeli életének minden nyomát azonban eltemette, és szándékában áll, hogy ez így is maradjon. Az árvaházban élő gyermekeitől örökre elszakadva Kiryu céltalanul tölti ki az űrt a Daidoji-frakció küldetéseivel.

Shishido Kosei (Motomiya Yasukaze) a Watase-család ásza. A Watase család a legerősebb csoport az Omi Szövetségen belül, és Watase Masaru vezeti, aki a következő a sorban, hogy a szövetség elnöke legyen. Shishido a családon belül egy rátermett hadnagy, aki halálos fegyvereket használ, nem törődve áldozatai életével. A terror és a megfélemlítés révén gyakorol hatalmat. Tsuruno Yuki (Yamaguchi Yoshiyuki) a Watase-család kapitánya és második legmagasabb rangú tagja. Merész és aprólékos tervező, aki a csoportot a vezető távollétében hűséggel és kitartással vezeti. Mindent megtesz, hogy csapdába csalja Kiryut.

Akame (First Summer Uika) egy mindenes, aki az osaka-i Sotenboriban él. Az Akame-hálózatának köszönhetően, amely a város minden szegletére kiterjed, jól ismeri a város alvilágát. Egy bizonyos személy számára közvetítőként is fellép, és elkíséri őket a céljukhoz. III. Nishitani Homare (Kim Jaeuck) egy fiatal yakuza, aki gyorsan felemelkedett a ranglétrán, és átvette a Kijin-klán vezetését. Lenyűgöző külseje elárulja az alatta kavargó őrületet. Semmit sem szeret jobban, mint életét kockára tenni egy életre-halálra menő harcban. Az Omi Szövetségen belül Nishitani egy Watase-val egyenrangú, rendkívül befolyásos figura. Hanawa Kihei (Tochi Hiroki) a Daidoji-frakció összekötőjeként az egyetlen kapcsolattartó Kazuma Kiryu és a külvilág között. A Kiryuval való kapcsolata szigorúan szakmai jellegű, minden melegséget nélkülöz és nem habozik megdorgálni a legendás yakuzát. Az Omi Szövetség Japán legnagyobb yakuza szervezete, amelynek székhelye Osakában van. Korábbi régi ellenségének, a Tojo-klánnak a meggyengülésével az Omi Szövetség a küszöbön áll, hogy egész Japán felett uralkodjon. A Daidoji-frakció pedig a politikához és az iparhoz mélyen kötődő csoport, amely titokban örökölte a néhai „Showa-korszak rendezőjének”, Daidoji Minorunak a vagyonát és hatalmát.

A Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name november 9-én jelenik meg PlayStation 5-re, Xbox Series-re, PC-re (Steam, Microsoft Store), PlayStation 4-re, illetve Xbox One-ra.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu