Nagyon király volt Johnny Depp, mint Jack Sparrow, de mennyire volt hiteles, mint kalóz? Megszólalt a szakértő! [VIDEO]

MOZI HÍREK – Egy kalózszakértő elemezte az idén húszéves A Karib-tenger kalózai című első filmet, és különösen dicsérte Johnny Depp Jack Sparrow kapitányt alakító alakítását benne.

 

Johnny Depp A Karib-tenger kalózai: A fekete gyöngy átka című filmben Jack Sparrow kapitányt alakító Johnny Deppet dicsérik, mert megragadta a kalózok hírhedt hírnévre való törekvésének lényegét. Depp Sparrow-ja megragadja a kalózok vonzerejét a kalózkodás aranykorában, ami a lázadó és szabad szellemű életmódjuk volt. A kalózokat menőnek és szexinek tartották, amiért megragadták a saját szabadságukat. A film azonban számos történelmi részletet elront, például a kalózkódexek ábrázolását és a majmok hajón tartásának praktikusságát.

Iszi Lawrence kalózszakértő A Karib-tenger kalózai: A fekete gyöngy átka című filmet értékeli, és magas pontszámokat ad Johnny Depp Jack Sparrow kapitányának. Gore Verbinski 2003-ban bemutatott első Karib-tenger kalózai-filmje nagyszerűen eleveníti meg a Disney-filmet, és elindította a franchise-t, amely később több mint 4,5 milliárd dollárt hozott a kasszáknál. A Depp által alakított Jack Sparrow kapitány, az okos, kalózkodó kalóz az összes film kulcsfigurája, aki a legkülönfélébb kalandokba keveredik a nyílt tengeren.

Most a History Hit YouTube-on közzétett új videójában Lawrence a történelmi pontosság szempontjából elemzi A Karib-tenger kalózai első filmjét.

Sok mindent elront a film a valódi kalózok és a 18. századi élet más aspektusai tekintetében, de Lawrence dicséri Depp Jack Sparrow kapitányát. Nézd meg a film különböző jeleneteihez fűzött Lawrence-kommentárjait az alábbiakban:

„Senkit sem bélyegeztek meg kalóznak, de tudod, mindegy is. Az embereket megbélyegezték. Ha pap voltál, és letartóztattak valamiért, megbélyegezhettek, de utána nem hivatkozhattál újra papnak. [Jack Sparrow] sora itt, ‘De te hallottál rólam’, csodálatos. Ez az, amit kalózként akartál. Azt akartad, hogy a neved megelőzzön, hogy az emberek feladják, mielőtt harcolnának ellened.

„Valamiért a bilincsek, amiket [Jack Sparrow kapitányra] tesznek, nyilvánvalóan lábvasak, mert elég hely van a kezei mozgatásához, ami egy furcsa dolog.

„Na most ez a dolog a kalózkódexről és a parley-ról elég nagy hülyeség. Igen, vannak kalózkódexek, sok kalózkódex van. Minden kalózhajónak megvan a maga kódja. A kalózkódex valós, de ez a fajta univerzális kalóztestvériség, ahol mindenki ugyanazokat a szabályokat követi – nem valós.

„[Barbossa kapitánynak] van ott egy majma. A franciák, azt hiszem, sok majmot hoztak be a Karib-tengerre, mert régen nagyon divatos háziállatok voltak… De a majmoknak sok vízre van szükségük, ezért nem jó ötlet a hajókon tartani őket. Sokkal jobban jársz egy papagájjal.

„Johnny Depp alakítása Jack Sparrow kapitányról, mint afféle menő rocksztárról, telitalálat, mert a kalózokat a lakosság hihetetlenül menőnek és szexinek látta. A kalózkodás aranykora szerintem tényleg olyan 1715 és 1722 között volt, vagy valami ilyesmi. A kalózok általános története 1724-ben jelent meg, tehát mindenki a kalózokról beszélt.

„Nagyon menőnek tartották őket. Megszegtek minden szabályt. Vérbeli jog nélküli emberek voltak, akik úgy viselkedtek, mint az urak. Rengeteg ember akart kalóz lenni. Olyan életet éltek, amilyet senki sem mert élni, és szó szerint megragadták a szabadságukat, és csak mentek, mentek.

„Nem voltak többé egy kormány vagy a pénzt kereső cégek szolgái, és nem voltak a köznépi lét valamiféle általános zötykölődésének szolgái. Amikor kalóz voltál, alapvetően azt mondtad: „Oké, nem fogok sokáig élni. Rövid, rohadt rövid életem lesz, és nagyon jó életem lesz.”

 

MOZI HÍREK - Johnny Depp képviselője véget vetett azoknak a pletykáknak, melyek szerint a színész 301 millió dollárt fogadna el azért, hogy újra eljátszhassa a kalózok kalózai szerepét.

 

Johnny Depp Jack Sparrow kapitánya döntő fontosságú A Karib-tenger kalózai-ban

 

Kezdetben szkeptikusak voltak azzal kapcsolatban, hogy a Karib-tenger kalózai Walt Disney World látványosságról szóló film siker lesz-e. Amikor azonban a filmet bemutatták, Depp Jack Sparrow szerepében nyújtott alakítása volt az egyik legfőbb fénypont. Humort hozott a világba, és azonnal olyan kalóz volt, akiért érdemes volt drukkolni.

Depp alakításának sajátosságait ellensúlyozandó az első Karib-tenger kalózai-filmben nagyon okos karakterként bemutatkozik a Keira Knightley-féle Elizabeth Swann és Orlando Bloom Will Turner szerepében is. E két földhözragadtabb karakter bevonása olyan érzelmi központot ad a filmnek, amely A Karib-tenger kalózai: Halott ember ládája és A Karib-tenger kalózai: A világ végén című filmek folytatásaiban is tovább játszódik és fejlődik.

Sajnos azonban a franchise két legutóbbi része bebizonyította, hogy Depp Jack Sparrow-ja nem biztos, hogy elég lesz a franchise folytatásához. A korábbi filmek érzelmi magja nélkül, és a történetek nem annyira meggyőzőek, az A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken és A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja nagyrészt laposra sikeredett, Depp szerepeltetése ellenére. Mivel a Disney a jelek szerint nyitott a Depp-pel való munkakapcsolat felújítására a közelmúltbeli jogi problémái után, lehetséges, hogy a franchise új része visszanyeri azt, ami A Karib-tenger kalózai: A fekete gyöngy átka című filmet olyan sikeressé tette.

Forrás: History Hit/ YouTube

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu