Elkötelezte magát a Square Enix az Xbox mellett!

Kiryu Takashi, a Square Enix vezérigazgatója a Final Fantasy XIV Fan Fest 2023 Las Vegas során mondott beszédet erről, és felbukkant mellette Phil Spencer (az Xbox-vezér), illetve Yoshida Naoki (Yoshi-P, a FF XIV producere és rendezője) is.

 

A japán kiadó bejelentette, hogy az eddig csak PlayStationön és PC-n elérhető MMORPG-jük, a Final Fantasy XIV Xboxon is fel fog bukkanni. Spencer ezt mondta a színpadon: „Amit igazán nagyra értékelek [Naoki Yoshida] és a te csapatodban, hogy a játékost helyezitek a középpontba mindenben, amit csináltok. Ez nem is lehetne világosabb a mai prezentációt látván. Az Xboxnál nagyon hasonló szellemiségben gondolkodunk, amikor a játékosokról van szó. És nagyon inspirál bennünket, ahogyan a Final Fantasy XIV-et [mindenkivel] globális sikerré tettétek, és szeretnénk az Xbox közösséget és a játékosokar (Light Warriors – Fényharcosok) olyan módon összehozni, amely biztonságos és magával ragadó, és mindenekelőtt szórakoztató.

Úgy látjuk, hogy ez egy korszakalkotó pillanat a [Square Enixszel] és a Final Fantasy-csapattal való kapcsolatunkban is, mivel a jövőben szorosabb együttműködésre törekszünk.  Az egész Xbox-csapat izgatottan várja, hogy a legújabb fényharcosaink hogyan fogják használni az Xbox Series X és Series S teljes képességeit, hogy segítsenek megmenteni Eorzeát. Én pedig izgatottan várom, hogy Yoshidával és a stúdiókkal együttműködve globális platformokra hozzuk el ezt a hihetetlen franchise-ot, hogy még több játékos kapcsolódhasson össze, és együtt élhesse át a játék örömét. Mélységesen tiszteljük a Square Enix gazdag örökségét, és alig várjuk, hogy a Final Fantasy XIV Xboxra történő megjelenése során kialakult kapcsolatra építhessünk, és szorosan együttműködhessünk veletek a jövőbeli játékaitokban.” mondta Spencer.

Erre Kiryu így reflektált: „Először is meg kell köszönnöm neked, Phil, hogy velünk együtt dolgoztál a Final Fantasy XIV Xbox verziójának megvalósításán. Ez egy olyan projekt, amely nem lett volna lehetséges a támogatásod nélkül. Azt hiszem, a magam, [Yoshida] és az élő közvetítést figyelő összes játékosunk nevében is beszélhetek, amikor azt mondom, mennyire izgatott vagyok, hogy az Xbox-támogatás megvalósult, és hogy számtalan új barátot üdvözölhetünk a Final Fantasy XIV világában. A Final Fantasy XIV csak egyre nagyobb és jobb lesz, úgyhogy minden Xbox játékosnak ajánlom, hogy próbálják ki a Final Fantasy XIV-et. És még egy dolog, a Square Enix vezérigazgatójaként továbbra is szeretnénk mesés játékokat szállítani a rajongóknak szerte a világon, és természetesen az Xbox közösséget is üdvözölni szeretnénk, és a mai bejelentéstől kezdve, hogy a Final Fantasy XIV 2024 tavaszán érkezik, és amikor csak lehetséges, azt tervezzük, hogy a játékainkat Xbox-ra is elhozzuk, hogy a játékosok világszerte élvezhessék. Nagyon várjuk már, hogy szorosan együtt dolgozhassunk Phillel és az Xbox csapatával, hogy ezt lehetővé tegyük.” Yoshida annyit mondott, hogy hálás, és elkötelezett az Xbox-szal való munka iránt.

Csak aztán nehogy az legyen ebből, hogy a Microsoft megvásárolja a Square Enixet. Kinézzük belőlük.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu