Intel: az Nvidia a piacvezető a mesterséges intelligenciában!

TECH HÍREK – Pat Gelsinger, az Intel vezérigazgatója elismerte, hogy ezen a téren az Nvidia kiváló munkát végzett.

 

Gelsinger a Yahoo! Finance Live-nak adott interjút, és kimondta, hogy a PC-s piac túl van a nehezén, és jobb időszak vár rájuk. 2023 második negyedévében az Intel mérlege is pozitív volt, miután a klienses és az adatközpontos oldalon is pozitív fejlemények következtek: „Úgy gondolom, hogy a legrosszabb már mögöttünk van, és a harmadik negyedévre vonatkozó előrejelzésünk emelése valóban egy optimistább jövőt vetít előre. Szóval nagyon büszke vagyok a csapatomra, hogy egy igazán jó negyedévet hoztunk össze,” mondta Gelsinger.

A mesterséges intelligencia kapcsán több terméket is kiemelt: az 5. generációs Emerald Rapids processzorokat (az eddig tervezett negyedik negyedév helyett a harmadikban kiadják), a Meteor Lake is az év folyamán jön, és Gelsinger szerint ez lesz a PC-k Centrino-pillanata. A Meteor Lake-es PC-ket mesterséges intelligenciájúnak nevezi a rohamosan fejlődő MI-ökoszisztéma, továbbá az MI fejlődése miatt (ezeket a Core Ultra processzorokhoz fogják hozzáadni… az Ultra a prémium CPU-knak fenntartott brand lesz). Ott van még a Gaudi2 is, ami Kínában is kapható lesz (hasonlóan az Nvidia által gyártott, csak nekik szánt termékhez), és a Gaudi 3 első szilikonjait már megkapta az Intel, és kétszeres teljesítményre lesz képes a 2024-2025-re tervezett technológia a Gaudi 2-höz képest.

„Az adatközpontról… a második negyedévben egy kicsit jobban teljesítettünk, mint gondoltuk. A Sapphire Rapids 4. és 5. generációja és az Emerald Rapids termékek a 3. negyedévben jelennek meg, egy kicsit a tervezettnél hamarabb, és a jövő évi menetrendet is megelőzve. A következő generációs termékünkkel pedig bevezetjük az úgynevezett MI PC-t. Meteor Lake a neve. Tudja, a termékekbe új AI képességeket építettünk be, amelyek lehetővé teszik, hogy a számítógépen menő dolgokat csináljon, és képes legyen valós idejű nyelvi fordításra, videoeffektekre, az összes ilyen típusú dologra, új játékos modellekre. Úgy látjuk, hogy ez olyan, mint a Centrino pillanata, amikor két évtizeddel ezelőtt a Wi-Fi eljutott a PC-kbe. Úgy látjuk, hogy ez az MI PC az alkalmazások új osztályát, jelentős alkalmazásfrissítéseket és az ISV-k izgalmát hozza el. Mi pedig az év második felében a Meteor Lake termékünkkel az élen járunk. Tehát egészséges és nagyszerű lehetőségek vannak a jövőben,” mondta Gelsinger.

Az Intel vezérigazgatója elismerte, hogy az Nvidia az éllovas az MI-piacon. A mesterséges intelligencia tere sokkal fiatalabb az adatközpontos és klienses piacokhoz képest: „Nos, csak annyit mondanék, hogy az Nvidia jó munkát végzett ezen a téren, és tényleg az élen járnak. Ahogy mondani szoktam, nagyon keményen dolgoztak, és szerencséjük volt, hogy a megfelelő helyen voltak a megfelelő időben az algoritmikus áttörésekhez. A mesterséges intelligencia területe még mindig elég fiatal. Úgyhogy úgy gondolom, hogy rengeteg lehetőség vár ránk a jövőre nézve. Kezdünk megjelenni, ügyfeleket megnyerni, és valódi lelkesedést kapunk, mert a piac alternatívákat akar. Az ügyfeleink azt kérdezik, hogy miképp tudnánk nekik jó alternatívákat kínálni, amelyek költséghatékonyabbak, energiatakarékosabbak, és olyan képességekkel rendelkeznek, amelyeket a versenytársak nem kínálnak?”, tette hozzá Gelsninger.

Szóval az Intel küzdeni fog.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu