Quake II remaster-bejelentés lesz az idei QuakeConon?

Mivel idén Dél-Koreában már értékelést kapott a játék, minden adott arra, hogy a Microsoft alá tartozó Bethesda megerősítse, hogy az első rész után a második is egy kis arcfelvarráson fog átesni.

 

Mivel a QuakeConos pletyka forrása olyan személy, aki hosszú ideje kétségtelenül pontos információkat közölt a PlayStation Plus Essential következő havi játékairól (még akkor is, ha mostanában ki szokott maradozni egy-egy hónap), lényegében hitelesnek is lehet tekinteni, amit a francia billbil-kun állít. Mint mindig, ezúttal is a Dealabs oldalán lehet olvasni, hogy mit tudott meg az id Software FPS-ének új verziójáról.

Nem biztos még, hogy mi lesz a játék neve. Vagy Quake II Remastered, vagy Quake II Enhanced lesz. Mivel az első Quake új verziója Quake Enhanced néven jelent meg 2021-ben, a folytatólagosság elvét követve az utóbbira tippelnénk. Célplatformok: PlayStation 5, Xbox Series, PC, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch. Tehát minden releváns konzolon ott lesz az eredetileg 1997 decemberében megjelent játék (és azt anno az Activision adta ki!). Nem szabad viszont összekeverni a Quake II Remastered/Enhanced kiadást a 2019-ben kiadott Quake II RTX-szel! Azt az Nvidia adta ki, hogy az akkor még újdonságként ható sugárkövetést (ray tracinget) bemutassa az RTX 2000-es videókártyáin.

Ha már QuakeCon, 2020 és 2022 között csak digitálisan volt megrendezve a pandémia miatt, de idén ismét személyesebbé válik a rendezvény, ami a Texas állambeli Grapevine-ban lesz megrendezve a Gaylord Texan Resort & Convention Centerben augusztus 10-e és 13-a között. Bár az utóbbi években a Bethesda itt csak kisebb leleplezéseket ejtett meg, talán pont emiatt jöhet kapóra a bemutató, így a jövő héten szinte biztosan hallani fogjuk a felújított Quake II bejelentését is.

Kérdés, hogy utána a Quake III Arenához is hozzányúlnak-e? Bár online-központú játék volt az (és 1999 decemberében ez bátor lépés volt), offline, botok ellen is lehetett játszani. A Quake Live után vajon ismét megpróbálják?

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu