A Rockstar Games felvásárolta a GTA 5 FiveM és RDR2 RedM modok készítőit

A Rockstar Games bejelentette, hogy megvásárolta a Cfx.re csapatot, amely a GTA 5 FiveM és RDR2 RedM modok mögött áll. Ezek a modok lehetővé teszik a játékosoknak, hogy testreszabott dedikált szervereken játsszanak multiplayer módban. A hírt a Twitteren és a Rockstar hivatalos weboldalán osztották meg néhány órája.

 

A Cfx.re csapatának felvásárlása meglepő fordulatnak számít, hiszen a Rockstar és a Take-Two éveken át harcolt a FiveM mod használata ellen a GTA Online-ban. 2015-ben például eltiltották a mod felelőseit a Rockstar Social Clubtól, mondván, hogy a FiveM „egy engedély nélküli alternatív multiplayer szolgáltatás, amely olyan kódot tartalmaz, amely elősegíti a kalózkodást”. Ugyanebben az évben a Take-Two állítólag magánnyomozókat küldött az egyik tiltott mod készítő otthonába, hogy rávegyék őket, hogy hagyjanak fel teljesen a FiveM fejlesztésével.

De az érdeklődés a GTA RP iránt nem csökkent, a közösség tovább nőtt, és a pénz is folyamatosan áramlott. 2022 novemberében a Take-Two megváltoztatta a GTA Online mod szabályzatát, hogy gyakorlatilag ugyanaz legyen, mint az egyjátékos játéké: Egyszerűen fogalmazva, amíg egy mod nem kereskedelmi jellegű, nem sérti az IP jogokat, és nem zavarja a hivatalos multiplayer vagy online szolgáltatásokat, rendben van használni.

A FiveM és RedM modok sokkal tovább mennek, mint a normális GTA Online és Red Dead Online élmények. A FiveM például lehetővé teszi az egyedi autók, térképek, fegyverek és más tartalmak használatát, valamint drasztikusan megnöveli a játékosok számát. Ez tette a FiveM modot az GTA Online RP (szerepjáték) közösség elengedhetetlen részévé: Mint korábban megírtuk, idén februárban a modnak közel 270 000 egyidejű játékosa volt, ami majdnem kétszer annyi, mint az unmoddolt GTA 5-öt játszók száma Steamen. A GTA RP, ahogy a neve is sugallja, arról szól, hogy magunkat különféle szerepekbe helyezzük be a Grand Theft Auto világában, amelyek általában kívül esnek a szokásos rendőrök-és-rablók játékmeneten. Ez talán kicsit unalmasnak hangzik elsőre, de volt PC Gamer emberünk Joe Donnelly zűrös, néha bizarr kalandokat élhetett át RP szervereken mint kultvezér, mentős, ügyvéd, szabó, egy sikertelen harc klub vezetője és egy részeg Mikulás többek között. Elég volt ahhoz meggyőznie őt arról, hogy egy kilenc-tízes munka egy GTA RP szerveren „a legjobb módja annak, hogy élvezzük a Grand Theft Auto-t”.

A Cfx.re csapatának felvásárlása a Rockstar és a Take-Two részéről figyelemre méltó fordulatot jelent, és érdekes lesz látni, hogy milyen szerepet játszanak majd a Rockstar jövőbeli játékaiban. A rajongók már most elkezdték találgatni, hogy ez mit jelenthet a jövőre nézve. Mivel egyre valószínűbbnek tűnik, hogy a következő Grand Theft Auto jövőre fog megjelenni, a rajongók máris elképzelték, hogy a Cfx.re hivatalos szerepjátékos szervert készít a játékhoz. A csapat azonban már előre megkérte a játékosokat, hogy ne kérdezzék őket a GTA 6-ról, mert ők a jövőben is a FiveM-re és a RedM-re fognak koncentrálni. Valószínűleg arról van szó, hogy a Rockstar is megértette, milyen nagy szerepet játszanak a közösségi modok a játékaik frissen tartásában. A 2013-ban megjelent GTA 5 a valaha készült egyik legsikeresebb játék, amiből eddig több mint 185 milliót adtak el, a PlayStation Store-ban még most júliusban is ezt töltötték le a legtöbben.

Forrás: Wccftech

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu