Látjuk még Michael Keatont Batman szerepében? Íme minden, amit tudni lehet!

MOZI HÍREK – Úgy tűnt, hogy Michael Keaton Batmanje nagy szerepet kap a DC filmjeiben. A Batgirl törlése és a Flash bukása után vajon mi lesz a karakterrel?

 

 

A Leslie Grace főszereplésével és Adil El Arbi és Bilall Fallah rendezésében készült Batgirl-film tavalyi sokkoló törlésével a Warner Bros Discovery alatt készülő DC-filmek jövője nagyrészt megkérdőjeleződött, köztük Michael Keaton Batmanjének sorsa is. Bár David Zaslav vezérigazgató igyekezett megnyugtatni a rajongókat, hogy a DC a Marvel Cinematic Universe-hez hasonló 10 éves tervvel halad előre, úgy tűnik, hogy a DC eddigi tervét teljesen kidobták az ablakon. Most úgy tűnik, hogy James Gunnnal és Peter Safrannal, akiket a DCU vezetésével bíztak meg, kialakulni látszik egy terv. Ám a franchise tervei most drasztikusan megváltoznak.

A Batgirl törlése előtt minden jel a DC jövőjét illetően egy félig-meddig újraindított filmes kánon felé mutatott, amelyben Michael Keaton lépett vissza Batman szerepébe, miután Ben Affleck távozott a franchise-ból.

A The Brave and the Bold című új DCU-s Batman-film bejelentésével úgy tűnik, hogy Keaton Batman visszatérésének minden terve csak egy egyszeri vendégszereplés a The Flashben.

 

 

MOZI HÍREK - A Warner Bros. úgy tűnik, hogy példátlan lépésre szánta el magát, és teljesen törölte a Batgirl-filmet, amely mostantól nem jelenik meg sem a mozikban, sem az HBO Max-on... Michael Keaton

 

 

Mi volt a terv?

 

A DCEU jövőjére vonatkozó eredeti terv a jelek szerint a DC filmes univerzum egyfajta újraindítását jelentette volna, alaposan eltávolítva a franchise-t a Snyderverse-től és a 2017-es Igazság Ligája pénzügyi kudarcát követő vegyes filmektől. Ez az újraindítás valószínűleg a The Flash eseményei alatt történt volna meg. A film általános koncepciója a képregények ikonikus Flashpoint-történetének laza adaptációja, amelyben The Flash visszautazik az időben és újraírja a valóságot, hogy megmentse az édesanyját. A film végére egy új DC filmes univerzum jön létre, amely megtartja a Snyderverse egyes elemeit, míg másokat teljesen eltöröl.

Ebben az új univerzumban Sasha Calle venné át Supergirl szerepét, Keaton pedig Affleck helyére lépne Batman szerepében. Az első film, amely valóban felfedezné ennek az univerzumnak az új folytonosságát, a Batgirl lett volna, Keaton Bruce Wayne/Batman-je pedig a Leslie Grace által játszott új Batgirl idősebb mentoraként létezett volna. Innentől kezdve Keaton Batmanje valószínűleg továbbra is felbukkan majd alkalmanként, de az univerzum központi denevérfigurája a Grace által alakított Batgirl lett volna.

Ha a WB azt tervezte volna, hogy az újraindított univerzumot az Igazság Ligája filmre építi, akkor az új csapat valószínűleg Calle Supergirljéből, Grace Batgirljéből, Gal Gadot Wonder Womanjéből, Jason Momoa Aquamanjéből, Zachary Levi Shazamjéből, Flashből (valószínűleg Ezra Miller szereplésével), és bármilyen új karakterből, például Blue Beetle-ből vagy Black Adamből állt volna.

Grace Batgirljének az új DCEU főszerepébe lépve lett volna értelme, tekintve, hogy Robert Pattinson Batmanje sikeresen elindított egy teljesen különálló történetet ennek a hősnek. Azzal, hogy Batgirl lett volna a DCEU központi denevérfigurája, Keaton idősebb Batmanje pedig mellékszereplő, lehetővé tette volna, hogy a két franchise egyszerre létezzen anélkül, hogy túlságosan egymás lábujjára lépnének.

Superman tervei mások voltak. A The Flash egyik tervezett befejezése is azt tartalmazta, hogy Cavill újra Superman szerepét játssza Gal Gadot mellett Flashként, ahol Superman találkozhatott volna unokatestvérével, Supergirl-lel. Ezt a befejezést soha nem forgatták le, de azzal, hogy Cavillt Dwayne Johnson hozta be egy ugratásra a Fekete Ádám végén, világossá vált, hogy a DC talán végre elkezdte kialakítani az összekapcsolt univerzum féltervét.

 

 

MOZI HÍREK - A Flash után kap-e Ezra Miller valaha is újabb főszerepet egy nagy hollywoodi filmben? Egyáltalán akarja-e Miller folytatni a színészkedést...? Michael Keaton

 

 

A Flash mindent megváltoztatott

 

Batgirlhöz kapcsolódott a Flash. A film már jó ideje a fejlesztési pokolban volt, és többszöri csúszás után végül 2023. június 16-án érkezett a mozikba. A döntés a film megjelenéséről ellentmondásos volt, tekintve a főszereplő Ezra Miller körüli szalagcímeket. Míg a Warner Bros. Discovery teljesen elvetette a Batgirl-t, mert úgy gondolta, hogy az ártana a márkának, addig a The Flash-ben teljes mértékben bíztak. Végül a The Flash a stúdió minden idők egyik legnagyobb bombája lett, és kevesebb bevételt hozott, mint a Zöld Lámpás.

A Flash a DC jövőbeli terveinek fontos része volt. Az új terveik multiverzum-újraindításaként akarták használni, és a Batgirl előtt kellett volna kijönnie, hogy megmagyarázza, miért alakítja mostantól Michael Keaton Batmant.

A sok év alatt, amíg a Flash fejlesztés alatt állt, különböző változtatások történtek a filmmel kapcsolatban.

A DC-filmek sokszor változtatták a megjelenési dátumokat. Az Aquaman és az elveszett királyságot a The Flash utánra tűzték ki, és Michael Keaton Bruce Wayne-ként forgatott egy jelenetet a filmhez, hogy fenntartsa a The Flash által megteremtett folytonosságot. Aztán az Aquaman és az elveszett királyságot a Flash előttre tűzték ki, ami miatt Keaton Bruce Wayne cameóját Ben Affleckre kellett cserélni. Mégis, amikor a Shazam! Fury of the Gods késett az Aquaman and the Lost Kingdom eredeti, 2023. március 17-i megjelenési dátumához képest, a filmet 2023 decemberére tették át, így ismét A Flash utánra került. Ez azt sugallná, hogy felhasználhatják az eredeti Keaton-jeleneteket, de most van egy probléma.

A Flash, ahogy a mozikba került, megváltoztatta az eredetileg tervezett befejezést. Míg Keaton és Salle úgy volt, hogy a végén megjelenik, megmutatva, hogy Bruce Wayne és Supergirl bekerült a DC fő univerzumába, amikor James Gunnt és Peter Safrant szerződtették a franchise új vezetőinek, ezeket a terveket elvetették. Gunnnak tervei vannak Batmannel a DCU-ban, és nem akarta összezavarni a közönséget, így a The Flash vége drasztikusan megváltozott.

A befejezésben most már nem szerepel Keaton és Calle. Helyette az a Bruce Wayne, akivel Barry Allen a végén találkozik, George Clooney, aki korábban a Batman & Robinban játszotta Batmant. Ez egy vicces viccnek és egy kedves kikacsintásnak szánta a közönség felé, hogy hány színész játszotta már Batmant. Most mégis dominóhatást váltott ki.

Mivel az Aquaman és az Elveszett Királyság pontos státuszáról jelenleg nem tudni, hogy az eredeti DCEU vagy az új DCU idővonalában játszódik-e, Keaton Batmanje egyáltalán nem jelenhet meg, mivel nem illeszkedne egyik létező verzióhoz sem.

 

MOZI HÍREK - Michael Keaton Sötét Lovagja ma már ikonikus; mint kiderült, Tim Burtonnak konkrét oka volt arra, hogy a rajongók felháborodása ellenére őt szerepeltesse az 1989-es Batmanben.

 

 

Michael Keaton visszatérésére immár kevés az esély

 

Keaton visszatérése Batmanként a színész diadalmas visszatérése lett volna a legikonikusabb szerepében. Valószínűleg az örökölt szerepekbe visszahozott színészek sikere inspirálta. Látva, hogy a Star Wars folytatásos trilógia milyen jól sikerült Harrison Ford, Carrie Fisher és Mark Hamill visszatérésével, vagy hogy a Creed visszahozta Sylvester Stallonét és a Halloween visszahozta Jamie Lee Curtist, és mindezek nagy bevételeket hoztak, volt értelme Keaton visszatérésének.

Ez a döntés azonban egy egészen más időpontban született. Valójában azóta, hogy bejelentették, Keaton 2020-ban visszatér Batmanként, sok minden megváltozott mind Hollywoodban, mind a Warner Bros-nál. A The Flash bukása a kasszáknál egy lehetséges változást jelez Hollywoodban. Míg az örökölt folytatások kasszasikerek voltak, és mióta bejelentették Keaton visszatérését, a COVID-19 járvány utáni két legnagyobb filmje is örökölt folytatás volt Top Gun: Maverick és a Pókember: Nincs hazaút, az újdonság varázsa azonban kezd elkopni. Annak ellenére, hogy a Warner Bros. mennyi marketinget tett Keaton Batmanként való visszatérése mögé, ez nem mozgatta meg a jegybevételt. Ugyanez történt Harrison Ford Indiana Jones-szal, sőt, még Tom Cruise is visszatért Ethan Hawke-ként egy újabb küldetésben: Impossible filmben. Lehet, hogy az újdonság ereje kezd elapadni.

A döntés szintén sok évvel ezelőtt született, amikor a Warner Bros. még egészen más volt. Akkor született, amikor még az AT&T volt a Warner Bros. tulajdonosa, de 2022-ben a stúdiót eladták a Discoverynek. Az ilyen masszív változások vezetői szinten azt jelentik, hogy masszív változások lesznek, amelyek felülről lefelé indulnak. Ez egyértelműen hatással volt a DC filmekre.

Bár úgy tűnt, hogy van egy tervük: a The Flash egy puha reboot, amelyben Keaton lesz az új Batman, és keverik az idősebb, már bevált hősöket, mint Wonder Woman és Aquaman, az új, fiatalabb hősökkel, mint Shazam, Blue Beetle, Batgirl és Supergirl, ezek mind azelőtt készültek, hogy David Zaslav átvette a stúdiót.

Zaslav egyértelműen versenyre akart kelni a Marvel Studios-szal. Ennek érdekében James Gunn személyében egy Marvel-veteránt hozott a DC Studios élére.

Gunn egyértelműen egy összekapcsolt DC-univerzummal tervez. A Flash-t még mindig resetként használták, de most már inkább az eredeti DCEU lezárásaként és az átmenetként az új címet viselő DCU-ba. Jelenleg nem világos, hogy ki vagy mi fog bekerülni a DCU-ba, mivel most ellentmondó hírek láttak napvilágot Gal Gadot Wonder Woman jövőjével kapcsolatban. De azzal a bejelentéssel, hogy a Brave and the Bold készül, nagyjából az volt az utolsó szög a koporsóba, hogy Keaton Batmanje több lesz, mint egy egyszeri visszatérés. Az alatt a három év alatt, mióta bejelentették Keaton szereposztását, sok minden megváltozott, a franchise egyik főszereplőjétől a nosztalgia slágeréig, egy kasszasikerig.

Forrás: The Direct

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu