Ahsoka: vajon ezt a logikai bukfencet hogyan oldják fel a Star Wars-széria készítői?!

MOZI HÍREK – Ahsoka Tano a következő Star Wars-sorozatban Thrawn nagyadmirálisra fog vadászni. Ám van egy kis gond ezzel a cselekményponttal…

 

 

Ahsoka Tano útnak indul, hogy megtalálja és megállítsa Thrawn nagyadmirális visszatérését az Ahsoka című sorozatban. Azonban egy nagy probléma van a cselekménnyel. Amikor az egykori Jedi elindul a kalandra, elkíséri majd a mandalori Sabine Wren, Thrawn régi ellensége és meglepő módon Tano egykori tanítványa. A sorozat azt ígéri, hogy több kapcsolatot is alaposan szemügyre vesz.

Ahsoka és Sabine kapcsolata lesz az első helyen, ahogyan Baylan Skoll és Shin Hati is. Mindenki különböző okokból üldözi Thrawnt, különböző módon kapcsolódva a nagyadmirálishoz.

A Star Wars Rebels visszatérő szereplői számára a Thrawn megállítására irányuló küldetés különösen személyes. Amellett, hogy könyörtelenül üldözte és végül elpusztította az első lázadó bázisukat, Thrawn a császár parancsára kész volt Lothal eltörlésére is. A Jedi Ezra Bridger meghiúsította Palpatine terveit. Megszabadította Lothal-t Thrawn flottájától, majd a nagyadmirálissal együtt eltűnt az Ismeretlen Régiókba. Sabine-nak és Hera Syndullának tehát minden okuk megvan arra, hogy csatlakozzanak a vadászathoz. Hiszen Thrawn megtalálása azt jelenti, hogy újra találkozhatnak elveszett barátjukkal. De Tano számára miért személyes ügy Thrawn megállítása?

 

Ahsoka már Thrawn nagyadmirális megjelenése előtt eltűnt

 

Ahsoka valójában sosem tapasztalta meg, ahogy Thrawn üldözte a Phoenix Squadront, mivel a Malachoron „elveszett”, mielőtt Thrawn belépett volna a harcba. A Lázadókat szinte két történetre lehetne osztani. A sorozat első fele Ezra és Kanan Jarrus felnövekedését dokumentálja a lázadók mellett. Tano és Darth Vader az első évad fináléjában csatlakozik a történethez. A második évad pedig a Malachoron való heves összecsapásukig épül. Az egykori Jedi sorsa egészen a Lázadók 4. évadáig kétértelmű maradt, amikor Ezra kihúzta őt a párbajból, hogy biztonságba kerüljön a „Világok közötti világban”.

 

 

Ahsoka Tano

 

 

A Lothal felszabadításában azonban nem tudott részt venni. Visszatért Malachorra azon a portálon keresztül, ahonnan kihúzták. Ahsoka megígérte Ezrának, hogy felkeresi őt, miután megtalálja a kiutat a Sith bolygóról. Ám hogy ez mikor történt meg, az még nem derült ki. Ezra és Thrawn eltűntek, mielőtt Tano visszatérhetett volna. Ez megakadályozta, hogy részt vegyen az admirálissal való végső leszámolásban. A vágya, hogy hazahozza Ezrát, összhangban van az ígéretével, amit tett. Ám Thrawn hiánya a Birodalom és a Lázadás közötti konfliktusban kérdéseket vet fel Ahsokával kapcsolatban.

 

Ahsoka és Thrawn sosem találkoztak – akkor miért aggódik ennyire?

 

Ahsoka Tano és Thrawn nagyadmirális valójában soha nem találkoztak. A széria marketingje a címszereplő azon vágyára összpontosít, hogy megállítsa Thrawn visszatérését. Egyenesen a „Birodalom örököseként” emlegeti őt. Úgy tűnik, Thrawn megállítása fontosabb Ahsoka számára, mint Ezra megtalálása. Utóbbi valószínűleg Sabine motivációja lesz. Az Új Köztársaság korszakában Tano vándorol, és a galaxisban terjedő suttogások alapján Thrawn nyomába ered.

Feltételezhető, hogy a barátai elbeszélései alapján tisztában van Thrawn katonai képességeivel, de a visszatérésétől való félelem furcsa, mivel nincs személyes múltjuk.

A lehetséges magyarázatot Ahsoka régi mesteréhez fűződő kötődése adhatja. Anakin Skywalker és Thrawn között meglepő kapcsolat van, mivel a klónháborúk során találkoztak, feltehetően miután Tano elhagyta a Jedi Rendet. Hogy Ahsoka hol áll Anakinnal a sorozat elején, még nem tudni. Ám Skywalker Erő-szellemének látogatása tartalmazhat egy figyelmeztetést Thrawn képességeiről. Ez olyasmi, amire sokan számítottak: hogy Anakin megjelenik majd Luke-nak Palpatine túlélésével kapcsolatban az Exegolon. Az, hogy ő lehet, aki figyelmezteti a tanítványát, tökéletes módja annak, hogy beindítsa az Ahsoka eseményeit.

Forrás: Wookieepedia

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu