Kyle MacLachlan újra Dűne-szereplő lesz?!

MOZI HÍREK – Kyle MacLachlan játszotta az eredeti Paul Atreidest David Lynch Dűne című filmjében. Most visszatért a franchise-ba – de nem Villeneuve filmjeiben.

 

 

Kyle MacLachlan 39 év után végre visszatért a Dűne világába – de igazából nem Denis Villeneuve filmjében. MacLachlan 1984 óta a Dűne-franchise egyik legfontosabb figurája. Sok rajongó reménykedett abban, hogy a színész kap egy cameót Villeneuve egyik Dűne-filmjében. Erre azonban eddig nem került sor, de Kyle MacLachlan a média egy másik formájában mégis megtette a nagy Dűne visszatérését.

Kyle MacLachlan régóta David Lynch kedvelt színésze, olyan projektekben tűnt fel, mint a Twin Peaks és a Kék bársony, de egyik leghíresebb szerepe David Lynch 1984-es Dűne-adaptációjában volt.

MacLachlan a filmben Paul Atreides szerepét játssza, ő volt a karakter első élőszereplős változata. A Dűne-franchise-ban játszott jelentős szerepe miatt sok néző remélte, hogy MacLachlan egy új Dűne-projektben is feltűnik majd. Most meg is tette.

Kyle MacLachlan nem egy filmben, hanem a Futurama 11. évadának Dűne-paródia epizódjában tért vissza Dűne világába. A Futurama 11. évadának 4. epizódjában, a „Paraziták visszaszerezve” című részben a Planet Express legénysége összezsugorodik, és belép Nibbler alomdobozába, hogy kiirtsanak néhány élősködő szendvicsférget. Az epizód egy hatalmas tisztelgés a Dűne előtt, rengeteg Dűne húsvéti tojás és utalás jelenik meg a Futurama fergeteges paródiájában.

Bár sok néző reméli, hogy MacLachlan cameóját láthatja majd a Dűne: Második részben, a Futurama 11. évadában való megjelenése valójában jobban működik. David Lynch Dűne című filmjének fogadtatása többnyire negatív volt a megjelenésekor. A nézők emlékeztetése a korábbi adaptációra talán nem a legjobb ötlet.

Bár szép dolog tisztelegni a korábbi Dűne-adaptációk előtt, sok néző talán fel sem ismeri a cameót, hiszen közel négy évtized telt el az 1984-es Dűne megjelenése óta.

Ráadásul a cameók nem igazán illenek Denis Villeneuve Dűne-filmjeihez. A Dűne és a Dűne: Második rész hihetetlenül megalapozott és hűséges adaptációi Frank Herbert eredeti regényeinek. Remélhetőleg ezek lesznek a szerző művének meghatározó feldolgozásai. Egy korábbi Dűne-szereplő cameója egyszerűen nem illeszkedne ebbe a hangvételbe. Az őt felismerő nézőket kiszakítaná a filmből. A Futurama 11. évadának 4. epizódja viszont teljes egészében egy Dűne-szerelmeslevél, ezért a cameo ott sokkal jobban működik.

Forrás: CBR

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu