Végre játékokat is streamel a Netflix – íme minden, amit jelen pillanatban tudni érdemes róla!

MOZI HÍREK – A Netflix első felhős játéktesztje a „játékok igazi Netflixének” érkezését jelenti.

 

 

A Netflix elindítja a felhőből streamelt játékok első nyilvános tesztjeit. Hétfőtől kezdődően a kanadai és az egyesült királyságbeli előfizetők egy része a Netflix.com webhelyről tesztelheti a játékokat, amelyeket kiválasztott tévékészülékekre, csatlakoztatott tévékészülékekre és az interneten streamelnek.

Egy blogbejegyzésben Mike Verdu, a Netflix játékokért felelős alelnöke „korlátozott bétatesztként” jellemezte ezt egy „kis számú tag számára”, így Kanadában és az Egyesült Királyságban nem minden előfizető számára lesz azonnal elérhető.

Még ha ez a kezdeti indítás kicsi is, potenciálisan hatalmas pillanatot jelent a Netflix játékambíciói számára.

A vállalat először 2021 novemberében indította el a mobiljáték-ajánlatát az előfizetők számára ingyenes előnyt jelentő szolgáltatásként. Eddig a cég címei csak iOS-en és Androidon voltak elérhetők. Azzal, hogy a játékokat a felhőstreaming révén a tévékre és a webböngészőkre is eljuttatja, az előfizetők potenciálisan sokkal több helyen játszhatnak majd a Netflix címeivel. Ez azt is jelenti, hogy a Netflix elkezdhet versenyezni a tévék és a PC-k játékidejéért.

A most elérhető két játék az első Oxenfree (amelyet a Night School Studio készített, és amely most a streamer tulajdonában van). Valamint egy új cím, a Molehew’s Mining Adventure. Utóbbit Verdu úgy jellemzi, mint egy „drágakőbányász arcade játékot”.

Amikor a tévén játszol, a játékokat az okostelefonoddal irányíthatod. Androidon a vezérlő a Netflix alkalmazáson keresztül lesz elérhető. Az iOS-en egy speciális vezérlőalkalmazást kell letölteni – mondta Chrissy Kelleher szóvivő a The Verge-nek. (Igen, az, amelyik rejtélyes módon múlt héten jelent meg az App Store-ban.) Ha a játékokhoz a weben férsz hozzá, akkor egérrel és billentyűzettel játszhatsz velük.

 

Itt vannak azok a készülékek, amelyek egyelőre támogatni fogják a Netflix játékait:

  • Amazon Fire TV streaming médialejátszók
  • Chromecast a Google TV-vel
  • LG TV-k
  • Nvidia Shield TV
  • Roku készülékek és tévék
  • Samsung Smart TV-k
  • Walmart Onn

 

Verdu azt ígéri, hogy „folyamatosan” további eszközökkel bővül majd a kínálat.

Én magam még nem próbáltam ki a Netflix streamelt játékai közül egyet sem, így nem tudok kezeskedni azért, hogy milyen is valójában játszani velük. Tekintettel a szolgáltató hosszú tapasztalataira a streaming videók terén, gyanítom, hogy a dolgok tisztességesen simák. De a streaming hibái sokkal bosszantóbbak egy videójátékban, mintha a Stranger Things egyik epizódját néznéd.

Még ha akadnak is problémák, fogadok, hogy a Netflixnek ez nem okoz gondot; egyértelműen kicsiben kezd, hogy teret adjon magának a kezdeti problémák kiküszöbölésére.

A vállalat a felhőalapú játékot „értéknövekedésnek” tekinti. Ez közelebb áll a Microsoft megközelítéséhez, mint a Google sikertelen stratégiájához a Stadia esetében. Jó eséllyel nem lesznek komoly gondok a felhőalapú játékaikkal sem.

Forrás: about.netflix.com

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu