Cillian Murphy 18.000 cigarettát szívott el egy szerep miatt? Hihetetlen, de igaz!

MOZI HÍREK – Cillian Murphy színész híres szerepe, a Birmingham bandája Tommy Shelbyje nem jött össze néhány slukknál. Megdöbbentő számokról mesélt és arról, miért nem lesz többé dohányzó karakter a filmjeiben!

 

Cillian Murphy mostanában az Oppenheimer című filmért kapott elismeréseket, ahol Christopher Nolan rendezőnek köszönhetően végre egy főszerepet alakíthatott. Bár ez a hír nem lepte meg rajongóit, hiszen a Birmingham bandájában már bizonyította tehetségét. A két alkotást az köti össze, hogy mindkettőben a színész szívott cigarettát – és nem is csak egyet vagy kettőt! A Birmingham bandájában a karakter kedvéért Murphy több ezer gyógynövényes cigarettát pöfékelt el.

2019-ben a színész egy interjúban beszélt arról, hogy mennyire megterhelte a karakter, aki folyamatosan a cselekmény középpontjában áll. Egy évad alatt akár 3000 gyógynövényes cigaretta is elfogyhatott a forgatások során. Ha ehhez hozzávesszük az összes évadot, Murphy közel 18.000 cigarettát szívhatott el a show kedvéért. Hihetetlen szám, különösen egy olyan személy számára, aki a magánéletben nem dohányzik.

A gyógynövényekből készült cigaretták talán kevésbé károsak, mint a hagyományos társaik, de az égés során keletkező anyagok így is veszélyeztethetik a dohányosok egészségét. Egy friss kutatás azt is megerősítette, hogy ezek a termékek is növelik egyes betegségek kockázatát. Murphy ezért is úgy döntött, egy darabig elkerüli a dohányzó karaktereket: „Annyi gyógynövényes cigarettát szívtam el a sorozatban és a filmben, hogy elhatároztam, nem vállalok hasonló szerepeket.”

Habár a Birmingham bandája 2022-ben befejeződött, a sztorinak még nincs vége. Steven Knight, a show atyja megerősítette: a karakterek visszatérnek egy záró film formájában, amely várhatóan 2024-ben debütál a mozikban.

Forrás: Daily Express

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu