Késhet a Dűne: Második rész? Bennfentesek nyilatkoztak!

MOZI HÍREK – Úgy tűnt, hogy a Dűne: Második rész bajban lehet, de egy új frissítés jó hír a Denis Villeneuve sci-fi eposz filmadaptációjának rajongói számára.

 

 

Denis Villeneuve sci-fi eposzának első része után a franchise-nak alapot adó Dűne: Második rész késéséről szóltak a pletykák. Ám most egy frissítés reményt adhat a rajongóknak. A rendező Villeneuve 2021-es filmadaptációja Timothée Chalamet főszereplésével Frank Herbert úttörő regényének az első felét követte. Egy lenyűgöző világot épített fel idegen tájakkal és árnyékos politikai intrikákkal. A Warner Bros azonban „erősen fontolgatta” a folytatás elhalasztását a novemberi megjelenésről jövőre, és a hosszú várakozás a történet újbóli felütése előtt árthatott volna a franchise-nak.

A késésekről szóló híreket a hollywoodi író- és színészsztrájkok miatt hallottuk, amelyek továbbra is kétségessé tették a filmek menetrendjét.

Szerencsére azonban úgy tűnik, hogy a Dűne: Második rész esetében a dolgok a terv szerint haladnak. Richard Gelfond, az IMAX vezérigazgatója elmondta, hogy a film valószínűleg nem fog késni. Azzal érvelt, hogy már „ki is jött a kapun”. „A dollár- és centszámok szempontjából egyszerűen nincs értelme számomra, hogy elhalasztanák” – mondta Gelfond az IMAX Q2-es eredményhirdetésén a The Motley Fool szerint. Amellett, hogy a költségek szempontjából praktikus, a folytatás pályán tartása létfontosságú lehet a franchise számára, ami a siker és a kudarc közötti különbséget jelentheti.

 

A Dűne: Második résznek el kell kerülnie a késést, hogy megőrizze a pozitív hangulatot

 

Villeneuve feldolgozásában a tinédzser főhős, Paul Atreides a sivatagban bujkál, és a legmostohább körülmények között kell túlélnie. A film befejezése tökéletesen előkészíti a dolgokat a második részhez. (Utóbbi még mindig Herbert első regényét követi.) Paul már a sivatagban élő Fremenek között él, és Chani (Zendaya) azt mondja neki: „Ez csak a kezdet”.

A filmek közötti hosszú szünet azonban, különösen, ha az első a könyv felénél véget ért, és a cselekmény megoldatlan maradt, a lendület és a közönség lelkesedése elszállhat.

A Dűne-regények adaptálása már önmagában is nehézségekkel és kockázatokkal jár. A könyvek, amelyek egy olyan jövőben játszódnak, amelyben az emberiség sokat változott, köztudottan bonyolultak. A cselekmény alakulása prófétai álmokon és az ősökkel folytatott belső beszélgetéseken keresztül történik. Ráadásul Frank Herbert Dűne-könyvének egyes részei igencsak elvontak. Így nem meglepő, hogy a televíziós változatok nehezen boldogultak. David Lynch 1984-es filmváltozatát pedig egyes kritikusok elítélték. Mindezeket figyelembe véve Villeneuve 2021-es változata komoly eredményt ért el. Ám ez azt jelenti, hogy sok minden forog kockán. Ahogy a második rész cselekménye valószínűleg sűrű és összetett lesz, a sikerhez elengedhetetlen, hogy az első film még frissen éljen a nézők emlékezetében.

Forrás: The Motley Fool

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu