A gyilkos: David Fincher új filmje megismételheti a Hetedik sikerét? Íme a trailer! [VIDEO]

MOZI HÍREK – David Fincher közelgő Netflix-filmje, A gyilkos 28 év után újra összehozta a rendezőt a Hetedik című instant klasszikus írójával.

 

 

A Netflix A gyilkos (The Killer) című filmje régóta várt találkozást jelent David Fincher rendező és egyik kulcsfontosságú munkatársa között. Fincher az elmúlt 30 év egyik legfontosabb filmesévé nőtte ki magát. Ám karrierje az Alien 3 miatt híresen döcögősen indult. Ez az 1992-es sci-fi folytatás minden érintett számára gyötrelmes produkció volt. Akár meg is ölhette volna filmes karrierjét, mielőtt az elkezdődött volna. De néhány évvel később a Hetedik (Se7en) című klasszikus thrillerrel visszatért a régi kerékvágásba.

A film hihetetlen alakításai, gazdag látványvilága és a végkifejlet megrázó fordulata remek filmek sorát indította el.

David Fincher filmtermése az elmúlt évtizedben érezhetően lelassult. Eközben olyan tévésorozatokra koncentrált, mint a Mindhunter. Míg a Netflixen futó Mank című életrajzi filmje pozitív kritikákat kapott, a 2020-as bemutatót követően gyorsan feledésbe merült. A most készülő thrillere azonban úgy tűnik, hogy ismét visszatér a régi formájához. A film Michael Fassbender címszereplő bérgyilkosát követi egy rosszul sikerült meló után. Nemcsak Fassbender visszatérését jelenti – aki 2019 óta nagyrészt hiányzott a mozivászonról -, de A gyilkos egyben a nagy találkozást is jelenti Fincher és a Hetedik forgatókönyvírója, Andrew Kevin Walker között.

 

A gyilkos egyesítette David Finchert és a Hetedik íróját

 

Walker forgatókönyve a Hetedikhez nagy port kavart Hollywoodban. Sok filmkészítőt és stúdiót elriasztott, hogy mennyire sötét és erőszakos volt az anyag. Csak a későbbi rendező Fincher és a sztár, Brad Pitt ragaszkodásának köszönhetően maradt meg a befejezés. A film sikere mindannyiuk karrierjét átformálta. Walker később olyan filmek írója lett, mint az Álmosvölgy, miközben forgatókönyvírói munkát végzett olyan filmeken, mint az Event Horizon és Fincher-féle Harcosok klubja. Bár a Netflix valószínűleg nem ezzel a nagy újraegyesüléssel fogja reklámozni A gyilkost, ettől függetlenül izgalmas.

Fincher és Walker szimpatikus kreatív ösztönökkel rendelkeznek, és az első nagy együttműködésük sok szempontból meghatározta volna a karrierjüket a továbbiakban.

Ha sötét pszichológiai thrillerről van szó, kevesen csinálják jobban, mint Fincher és Walker (ahogy azt a 8MM című Nic Cage-thriller is mutatja). A duónak remek forrásanyag áll rendelkezésére az eredeti képregényben. Fincher, Walker és Fassbender kombinációja miatt A gyilkost mindenképpen látni kell. Remélhetőleg mindhármuk számára visszatérés lesz a régi formájukhoz.

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu