„Egy olyan ember hozta létre, akinek nagyon konkrét elképzelései voltak”: Wonder Woman új írója küzdött a problémás eredettel

MOZI HÍREK – Tom King a Popverse-nek adott interjújában beszélt Wonder Woman eredetéről és arról, hogy milyen nehézséget okozott a karakter mai változatának megírása.

 

A Popverse-nek adott interjúban a Popverse-nek a készülő Wonder Woman-sorozatáról beszélve Tom King író az amazon szuperhősnő megírásának kreatív nehézségeiről beszélt, és „a legnehezebb mainstream karakternek” nevezte, akit írt, részben azért, mert „egy másik időben és helyen alkotta meg egy férfi, akinek nagyon konkrét céljai voltak”.

A Popverse Ashley V. Robinsonnal készített nagyszerű interjúban Tom King arról beszélt, hogy milyen szorongással tért vissza a DC mainstream univerzumába az új Pingvin és Wonder Woman könyveivel. A Wonder Woman megírására vonatkozó döntésébe bepillantást engedve King kiemelte a különböző megfontolásokat, amelyek „együttesen nehezen írhatóvá teszik őt, ezért is akartam megtenni”, hozzátéve: „Ki akarna bármi könnyű dolgot csinálni?”.

 

Tom King író a kortárs Wonder Woman-történetek megírásának bonyolultságáról

 

A kortárs Wonder Woman-történet megközelítéséről Tom King azt mondta, hogy a karaktert „annyiszor átdolgozták”, hogy Diana Prince-szel kapcsolatban minden – a gonosztevői, a segítői, a története – „nagyon szövevényessé vált”. A Wonder Woman megírását szembeállította a DC más főhőseivel, mondván: „A legtöbb karaktert vissza lehet vinni az eredettörténetükhöz, ha sok a tekervény. Batmant vissza lehet vinni a Batman első számához, Supermant vissza lehet vinni a Superman első számához. Wonder Woman esetében ez nehezebb.” King elmagyarázta, hogy ennek oka a karakter William Moulton Marston általi megalkotásában keresendő.

 

A válasz Wonder Woman szövevényes történetére nem az eredettörténete

 

Charles Moulton írói álnéven William Moulton Marston író és pszichológus 1941-ben alkotta meg Wonder Womant, a korszak alárendelt nő archetípusának ellenpontjaként, egy antidámaként. Marston elképzelései és életmódbeli döntései messze megelőzték korát – és a mára ikonikussá vált karakter megalkotásával ezeket a döntéseket igehirdette, ami egy ideológiai program eredménye volt. „Ennek a napirendnek egy része teljesen csodálatos volt” – jegyezte meg Tom King a Popverse-nek adott interjújában – „de egy része már kissé elavult ezen a ponton, így nem lehet csak úgy visszavinni őt az eredetéhez, ami egy bizonyos férfi perverzióit foglalja magában”.

Ehelyett Tom King a következő író feladata, hogy a Wonder Woman karakterét előrevigye a jövőbe, hogy leválassza a karaktert a női szuperhősök elavult, szexualizált ábrázolásáról, ami sokáig uralkodott a képregényiparban, lehetőséget adva Wonder Womannak, hogy egy sokkal földhözragadtabb narratívában létezzen, hogy minden eddiginél egyértelműbbé tegye, hogy ő „a DC Univerzum legjobb karaktere”, és egyben az egyik legveszélyesebb is. King közelgő Wonder Woman-sorozata ahelyett, hogy a karakter eredetéhez keresné a megújulás lehetőségeit, inkább arra törekszik majd, hogy egy kortárs történetet meséljen el a DC egyik abszolút erőművéről.

Forrás: Popverse

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu