A Rockstar játékok kiadója megerősítette a Red Dead Redemption 3-at!

Tartsátok készen a Coltjaitokat, mert tényleg jön a Red Dead Redemption 3! Persze, még várni kell rá egy ideig…

 

A sorozat 2004-ben indult a kevésbé ismert Red Dead Revolverrel, de igazán a 2010-es Red Dead Redemption hozta meg számára a legendás hírnevet. A 2018-as folytatás, a Red Dead Redemption 2 pedig szó szerint elképesztő volt. Ha őszinték akarunk lenni, még most is a hatása alatt vagyunk.

Figyelembe véve, hogy a két előző rész között nyolc év telt el, és hogy a Rockstar éppen a GTA VI fejlesztésén dolgozik, ne számítsunk a harmadik rész hamarosan történő megjelenésére. Sőt, meglepő lenne, ha még az aktuális konzolgeneráción belül a boltokba kerülne.

De végre van hivatalos bejelentés: a játék valóban készülőben van. A tavalyi Jefferies Virtuális Globális Interaktív Szórakoztatóipari Konferencián Zelnick, a cég vezetője, összevetette a Red Dead Redemption és a Grand Theft Auto sorozatokat a James Bond franchise-szal. Azt mondta, ezek a sorozatok addig maradnak velünk, amíg vagy az univerzum el nem pusztul, vagy a sorozat már nem hoz bevételt – bármelyik is történik előbb.

„‘Ha valami igazán nagyszerű, akkor lesz folytatása,’ mondta a vezérigazgató. ‘Nem tudom, láttátok-e, de én nemrég néztem meg az új Bond-filmet, és lenyűgöző volt. Minden franchise-nak olyannak kell lennie, mint James Bond. Nagyon kevés ilyen kaliberű szórakoztatóipari franchise létezik, de vannak. Szerintem a GTA, a Red Dead és persze az NBA is ebbe a kategóriába esik, hiszen ezek a játékok mindig is létezni fognak.'”

Zelnick természetesen azt is kihangsúlyozta, hogy türelemre lesz szükség. Senki se gondolja, hogy a GTA VI és a Red Dead Redemption 3 egyszerre, vagy ugyanabban az évtizedben kerül majd piacra.

„Fontos, hogy megfontoltan és tudatosan bánjunk ezekkel a címekkel, és hagyjuk őket pihenni annak érdekében, hogy az emberek azt érezzék: ‘Ez most tényleg különleges dolog,'” fejtette ki Zelnick. „Mindig is az volt a véleményem, hogy ha minden évben jön egy új rész egy nem-sportjátékból, az hosszú távon kimeríti, kiégeti azt a brandet, még akkor is, ha az adott játék maga kiváló. Ezért adjuk meg az időt annak, hogy valami igazán lenyűgözőt hozzunk létre, és szándékosan hagyjuk pihenni azokat a címeket, amelyek iránt nagy az érdeklődés, hogy azok valódi eseménnyé váljanak.”

Forrás: GamingBible

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu